Alihankinta | Tervetuloa Suomen suurimpaan teollisuuskylään

Alihankinta virtuaalisesti

8.–10.12.2020


ti–ke 9–17, to 9–16
#Alihankinta #AlihankintaHEAT


Tavataan verkossa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävät Alihankinta-messut jouduttiin siirtämään ensi vuoteen. Suomen suurin teollisuuskylä ei kuitenkaan hiljene, vaan kokoaa joulukuussa alan ammattilaiset ja asiantuntijat yhteen virtuaalisesti 8.–10.12.2020.

Kävijälle › Näytteilleasettajalle ›

Alihankinnan ensimmäisessä virtuaalitapahtumassa on 250 yritystä  

Teollisuuden ykköstapahtuma Alihankinta 2020 ja AlihankintaHEAT järjestetään ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena verkossa 8.–10.12.2020. Luvassa on kolmen päivän täydeltä suorana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen studiosta lähetettävää live-ohjelmaa, ennakkoon tallennettua ohjelmaa sekä Brella-verkostoitumisalustan tarjoamia teollisuuden asiantuntijoiden ja ammattilaisten kohtaamisia. Tapahtumaan on ilmoittautunut 250 näytteilleasettajaa. Virtuaalitapahtuma on kävijöille maksuton ja se käynnistyy 8.12. klo 8 osoitteessa alihankintavirtual.fi. Tapahtuman teema on Datasta bisnestä ja pääkumppanina toimii Business Tampere.

Kolumni: Turvallisuudella huolehditaan luottamuksesta   

"Tätä kirjoittaessa koronatilanne Suomessa on heikkenemässä ja uusia rajoituksia on luvassa. Pimeä marraskuu painaa myös päälle. Viruksen lisäksi kamppailemme parhaillaan apatiaa sekä epävarmaa tulevaisuutta vastaan. Tässä ajassa korostuu turvallisuuden ja luottamuksen psykologisen tunteen vahvistamisen tärkeys. Turvallisuudella luodaan luottamusta, ja luottamuksella turvallisuutta. Ja tästä tunnetilasta on nyt huolehdittava yhteiskunnassamme erityisellä valppaudella, turvallisuuden teemakummi Jarno Limnéll kirjoittaa.

Varaslähtö virtuaalitapahtumaan: Aloita verkostoituminen tänään!

Alihankinta-virtuaalitapahtumassa kohtaamiset tapahtumat Brella-verkostoitumispalvelussa, joka yhdistää valmistavan teollisuuden ammattilaiset ja tarjoaa tuottavat kohtaamiset helposti ja tehokkaasti. Brella-palvelu on nyt auki, joten verkostoitumisen voi aloittaa jo ennen varsinaisen Alihankinta-virtuaalitapahtuman aukeamista.

Kolummi: Datan käyttö liiketoiminnassa – mahdollisuus vai välttämättömyys

"Viime vuosien aikana olen vieraillut useissa tilaisuuksissa kertomassa siitä, miten datasta saadaan luotua liiketoiminta-arvoa. Teeman sitkeä ajankohtaisuus ja viehätys hämmentää, sillä tärkeydestään ja potentiaalistaan huolimatta se tuntuu lähes itsestäänselvyydeltä. Miksi meidän on helppo monella osa-alueella hyväksyä historian, kokemuksen ja niiden systemaattisen analysoinnin arvo tulevia toimenpiteitä harkittaessa, mutta vaikea ymmärtää sitä, kuinka sama konsepti toimii liiketaloudessa?"

Tuottavuuden teemakummi, Juha Pankakoski, kysyy Alihankinta-kolumnissa.

Pääkumppani Business Tampereen kolumni: Datasta ja digitaalisuudesta vauhtia elpymiseen

"Koronapandemian vaikutukset näkyvät vielä pitkään, mutta onneksi on jo toivoa tilanteen päättymisestä erityisesti meillä Suomessa. Pandemia muuttaa ja on jo muuttanut meidän kaikkien normaalia arkea. Resilienssi on tämän hetken uusi muotisana digitalisaation, kestävän kehityksen ja hiilineutraaliuden ohella. Pandemiasta huolimatta yritysten kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet eivät ole kadonneet mihinkään. Asiakkaat, heidän tarpeensa ja jatkuva kehittyminen ovat edelleen keskiössä," kirjoittaa ohjelmajohtaja (Smart Tampere) Seppo Haataja Business Tampereelta.

Avoin ja synteettinen data: Uusia mahdollisuuksia teollisuudelle

Latvia ja Suomi pyrkivät olemaan mestareita avoimen datan alalla. Latvia onkin johtaja tässä Itämeren alueella, kun taas Suomi menestyy Pohjoismaissa.

Kun julkinen sektori luo suuria määriä dataa kyselyistä, digitaalisista kartoista ja metsätalouteen liittyvistä tiedoista, ja tutkijat täydentävät niitä synteettisillä aineistoilla, odotetaan syntyvän uusia dataan perustuvia ratkaisuja ja liiketoimintamalleja. EY:n eurooppalaisen datan kypsyysraportin mukaan sekä Latvia että Suomi seuraavat EU:ssa nopeasti avoimen datan edistymistä ja ovat johtavia avoimen datan kerääjiä sekä paikallisissa että alueellisissa portaaleissa.

Yhteistyössä:

Business Tampere Teknologiateollisuus ry Kumiteollisuus ry Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry Muoviteollisuus ry

#Alihankinta #AlihankintaHEAT

8.–10.12.2020


ti–ke 9–17, to 9–16
#Alihankinta #AlihankintaHEAT


Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävät Alihankinta-messut jouduttiin siirtämään ensi vuoteen. Suomen suurin teollisuuskylä ei kuitenkaan hiljene, vaan kokoaa joulukuussa alan ammattilaiset ja asiantuntijat yhteen virtuaalisesti 8.–10.12.2020.

Kävijälle › Näytteilleasettajalle ›

Aukioloajat

Tiistaina 08.12.2020 klo 9:00-17:00
Keskiviikkona 09.12.2020 klo 9:00-17:00
Torstaina 10.12.2020 klo 9:00-16:00