Alihankinta | Tervetuloa Suomen suurimpaan teollisuuskylään

Alihankinta

27.–29.9.2022


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #AlihankintaHEATVaraa messujen halutuimmat tapaamiset ennakkoon


Teollisuuden ammattilaisten kohtaamispaikka

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät. Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuuden teemana on vuonna 2022 teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Vetovoimainen teollisuus kohtaa Alihankinnassa

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuus rakentuu tiiviisti ajankohtaisten teemojen, merkittävien kohtaamisten ja uusimpien ratkaisujen ympärille. Yli tuhat yritystä saman katon alle kokoavan tapahtuman teemana on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Alihankinta 2022 -kumppaniyrityksenä toimii Wärtsilä Finland Oy.

– Alihankinnassa on paikalla yli tuhat teollisuuden yritystä useasta maasta, joten Tampereella on jälleen luvassa komea kolmen päivän kansainvälinen teollisuusjuhla! Yrityksillä on voimakas tarve pitkän pandemia-ajan jälkeen tavata asiakkaitaan ja kumppaneitaan sekä uusia tuttavuuksia aidosti kasvotusten, mikä näkyy myös näytteilleasettajien erinomaisena valmistautumisena messuille. Nyt todella kannattaa lähteä liikkeelle ja tulla nauttimaan kohtaamisista, yhdessäolosta ja tapahtuman monipuolisesta tarjonnasta. Myös nuorten, opiskelijoiden ja alan vaihtajien kannattaa tulla tutustumaan vetovoimaisen teollisuuden tarjontaan. Ennakkorekisteröitymällä messuille pääsee maksutta, sanoo Tampereen Messut -konsernin PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinnan projektipäällikkö Tanja Järvensivu.

Talouselämä I Wärtsilä innovoi kestävää tulevaisuutta yhdessä kumppaneiden kanssa

Teknologiayhtiö Wärtsilä luotsaa merenkulku- ja energia-alaa kestävämpään suuntaan yhdessä kumppaneidensa kanssa. Kesäkuussa Vaasassa avattu Sustainable Technology Hub mahdollistaa aiempaa tiiviimmän innovaatioyhteistyön verkoston eri toimijoiden kanssa.

Mitä nopeammin toimintaympäristö muuttuu, sitä tärkeämpää on tehdä tiivistä yhteistyötä ja kehittää ratkaisuja yhdessä verkoston toimijoiden kanssa. Wärtsilän uusi teknologiakeskus, Sustainable Technology Hub, tarjoaa puitteet innovaatiolle ja yhteistyölle sekä vihreän teknologian, kestävien polttoaineiden ja digitaalisten ratkaisuiden kehitykselle.

Tekniikka & Talous | Teollisuuden haasteet ja tekijäpula puhuttavat Alihankinta-messuilla - nyt on se hetki, kun alan vetovoima on saatava yhdessä nousuun

Syöksyykö teollisuus synkkään lamaan ilman tekijöitä? Miten energian ja raaka-aineiden hurja hintojen nousu vaikuttaa tuotantoon? Kuinka suuria riskejä ilmastokriisi ja kyberuhat aiheuttavat teollisuudelle? Alihankinta-messuilla teollisuuden tekijät lyövät viisaat päänsä yhteen ja pohtivat alan haasteita.

Maailmantilanteen aiheuttamat suuret tulevaisuuden haasteet ovat kaikille teollisuuden toimijoille yhteisiä ja näistä on tärkeää päästä puhumaan yhdessä saman katon alla. Vuodesta 1988 asti järjestetty Suomen johtava teollisuustapahtuma, Alihankinta-messut, pureutuu tänä vuonna teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät -teemaan.

Hiltunen tietää mistä puhuu ja elää, kuten opettaa. Futuristi ja yrittäjä Elina Hiltunen käy paljon puhumassa tulevaisuudesta erilaisissa tilaisuuksissa, on opiskellut kemiaa diplomi-insinööriksi ja väitellyt tohtoriksi kauppakorkeakoulusta, sekä kirjoittanut 14 kirjaa, joista viisi käsittelee tulevaisuutta.

Kolumni I Vuoden teollisuusteko -palkinto on valtakunnallisesti merkittävä

"AGCO Power on hyvä esimerkki yrityksestä, johon ulkomainen omistaja on valmis satsaamaan, kun yrityksen osaaminen on hyvällä tasolla. Vuonna 2019 alkanut viiden vuoden investointiohjelmamme sisältää noin 70 miljoonan euron investoinnit moderniin ja joustavaan valmistusteknologiaan logistiikkaan, kokoonpanoon ja koneistukseen.

Vuoden Teollisuusteko -palkinto tuo mielestäni hyvin esiin teollisuuden merkitystä kansantaloudelle. Sitä ei aina ymmärretä, vaikka Suomessa on paljon hienoja yrityksiä, jotka työllistävät valtavan määrän osaajia ja tuovat kaivattuja veroeuroja maahamme. Kun palkinnon kautta teollisuuden merkitystä nostetaan laajempaan tietoisuuteen, lisätään samalla toivottavasti myös sen arvostusta."

toimitusjohtaja Juha Tervala, AGCO Power

Kolumni | Osaamisesta pidettävä huolta

Pirkanmaalainen konepajateollisuus on vientitoiminnan veturi. Alueella toimii kymmeniä globaaleja suur- ja pk-yrityksiä, jotka tarjoavat 34 000 työpaikkaa. Ammatillisen koulutuksen osaajia näistä on noin 6000. Teknologiateollisuuden liikevaihto vuonna 2021 oli Pirkanmaalla yli 8 miljardia euroa, josta valtaosa muodostui suorasta viennistä. Koko Suomen mittakaavassa teknologiayritykset työllistävät suoraan 319 000 ja välillisesti 670 000 henkilöä. Konepajateollisuus on ”ukkoontunut” ja vuosittainen ammattiosaajien eläköityminen Pirkanmaan alueella on noin 500 työntekijää, kun taas alan töihin valmistuu ammatillisesta koulutuksesta vain noin 200 henkilöä vuodessa.

Konepajateollisuuden osaajapulaan on saatava kestäviä ratkaisuja, vain siten voimme jatkossa rahoittaa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon.

Wärtsilä Finland Oy on Alihankinta-kumppaniyritys 2022

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Vuonna 2021 Wärtsilän liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa. Wärtsilä on vuonna 1834 perustettu suomalainen yritys, joka on listattu Helsingin Pörssissä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Wärtsilä Finland Oy on Wärtsilän suurin tytäryhtiö. Yhtiö työllistää Suomessa noin 3700 ammattilaista ja lähes 50 kansallisuutta, jotka sijoittuvat Vaasaan, Turkuun ja Helsinkiin.

Yhtenä Alihankinta 2022 -tapahtuman timanttisista teemakummeista toimii Wärtsilä Finland Oy:n Vesa Riihimäki, tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja.

Yhteistyössä:

KUMPPANIYRITYS 2022: Wärtsilä Finland Oy

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla.

Teknologiateollisuus ry Kumiteollisuus ry Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry Muoviteollisuus ry

#Alihankinta #AlihankintaHEAT

27.–29.9.2022


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #AlihankintaHEATVaraa messujen halutuimmat tapaamiset ennakkoon


Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät. Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuuden teemana on vuonna 2022 teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Aukioloajat

Tiistaina 27.09.2022 klo 9:00-17:00
Keskiviikkona 28.09.2022 klo 9:00-17:00
Torstaina 29.09.2022 klo 9:00-16:00

Ajankohtaista