Alihankinta | Tervetuloa Suomen suurimpaan teollisuuskylään

Alihankinta - Globally local

26.–28.9.2023


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #GloballyLocalTeollisuuden ammattilaisten kohtaamispaikka

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät.

Alihankinta-tapahtuman teema vuonna 2023 on Globally Local.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Teollisuus on nyt Globally Local - Alihankinta 2023 viitoittaa tulevaan

Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma sekä Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta saa sijansa 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana loistaa ajankohtainen Globally Local, näkökulminaan World Domesticated, Unifying Industry sekä Technically Humane.

Syyskuussa järjestettävä Alihankinta on näytteilleasettajapaikoiltaan lähes loppuunmyyty.

Talouselämä I Wärtsilä innovoi kestävää tulevaisuutta yhdessä kumppaneiden kanssa

Teknologiayhtiö Wärtsilä luotsaa merenkulku- ja energia-alaa kestävämpään suuntaan yhdessä kumppaneidensa kanssa. Kesäkuussa Vaasassa avattu Sustainable Technology Hub mahdollistaa aiempaa tiiviimmän innovaatioyhteistyön verkoston eri toimijoiden kanssa.

Mitä nopeammin toimintaympäristö muuttuu, sitä tärkeämpää on tehdä tiivistä yhteistyötä ja kehittää ratkaisuja yhdessä verkoston toimijoiden kanssa. Wärtsilän uusi teknologiakeskus, Sustainable Technology Hub, tarjoaa puitteet innovaatiolle ja yhteistyölle sekä vihreän teknologian, kestävien polttoaineiden ja digitaalisten ratkaisuiden kehitykselle.

LOGY ry | Vuoden Päähankkijaksi on valittu iLOQ ja Vuoden Alihankkijaksi HT Laser

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on myöntänyt palkinnot vuoden 2022 Päähankkijalle ja Alihankkijalle. Tunnustukset julkistettiin 27.9.2022 Alihankinta-messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Vuoden 2022 Päähankkijaksi valittiin iLOQ Oy, joka on digitaalisten ja mobiilipohjaisten lukitus- ja pääsynhallintajärjestelmien toimittaja. Vuoden 2022 Alihankkijan palkinto myönnettiin HT Laser Oy:lle. HT Laser on suomalainen perheyhtiö, jolla on jo yli 30 vuoden kokemus vaativien ohutlevyrakenteiden toimittamisesta asiakkailleen.

Palkinnot luovuttivat LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGYn hallituksen puheenjohtaja Janne Lehtimäki.

Business Tampere | Vuoden teollisuusteko 2022 -palkinto Valmet Automotivelle

Vuoden teollisuusteko -palkinnon Alihankinta 2022 -tapahtumassa 28.9. pokkasi Valmet Automotive Oy.

Valtakunnallinen Vuoden teollisuusteko -tunnustus nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta. Lisäksi se korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa Tampereella, Suomen teollisuuden keskuksessa.

Palkinnon jakoi viime vuoden voittaja AGCO Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Tervala.

Kolumni | Osaamisesta pidettävä huolta

Pirkanmaalainen konepajateollisuus on vientitoiminnan veturi. Alueella toimii kymmeniä globaaleja suur- ja pk-yrityksiä, jotka tarjoavat 34 000 työpaikkaa. Ammatillisen koulutuksen osaajia näistä on noin 6000. Teknologiateollisuuden liikevaihto vuonna 2021 oli Pirkanmaalla yli 8 miljardia euroa, josta valtaosa muodostui suorasta viennistä. Koko Suomen mittakaavassa teknologiayritykset työllistävät suoraan 319 000 ja välillisesti 670 000 henkilöä. Konepajateollisuus on ”ukkoontunut” ja vuosittainen ammattiosaajien eläköityminen Pirkanmaan alueella on noin 500 työntekijää, kun taas alan töihin valmistuu ammatillisesta koulutuksesta vain noin 200 henkilöä vuodessa.

Konepajateollisuuden osaajapulaan on saatava kestäviä ratkaisuja, vain siten voimme jatkossa rahoittaa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon.

Wärtsilä Finland Oy on Alihankinta-kumppaniyritys 2022

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Vuonna 2021 Wärtsilän liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa. Wärtsilä on vuonna 1834 perustettu suomalainen yritys, joka on listattu Helsingin Pörssissä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Wärtsilä Finland Oy on Wärtsilän suurin tytäryhtiö. Yhtiö työllistää Suomessa noin 3700 ammattilaista ja lähes 50 kansallisuutta, jotka sijoittuvat Vaasaan, Turkuun ja Helsinkiin.

Yhtenä Alihankinta 2022 -tapahtuman timanttisista teemakummeista toimii Wärtsilä Finland Oy:n Vesa Riihimäki, tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja.

Yhteistyössä:

KUMPPANIYRITYS 2022: Wärtsilä Finland Oy

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla.

Teknologiateollisuus ry Kumiteollisuus ry Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry Muoviteollisuus ry

#Alihankinta

26.–28.9.2023


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #GloballyLocalAlihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät.

Alihankinta-tapahtuman teema vuonna 2023 on Globally Local.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Aukioloajat

Tiistaina 27.09.2022 klo 9:00-17:00
Keskiviikkona 28.09.2022 klo 9:00-17:00
Torstaina 29.09.2022 klo 9:00-16:00