Alihankinta-messut

2015: Myynti ja markkinointi ja Uudet materiaalit ja menetelmät

Yhteistyökumppaneina myynnin ja markkinoinnin teemaa ovat toteuttamassa Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL sekä Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry.

 

Suomalaisen insinöörin on opittava myymään ja markkinoimaan

Suomi on täynnä korkeatasoista osaamista ja huippupäteviä insinöörejä, jotka keksivät mitä upeimpia innovaatioita. Näiden uusien tuotteiden ja palvelujen taustalla on mittavat määrät uudenlaista teknologiaa ja uusia materiaaleja. Kotimaisen teollisuutemme menestymisen kannalta on olennaista, että osaavat insinöörimme oppivat yhä paremmin myymään ja markkinoimaan näitä huipputuotteita maailmalle. Tämän vuoksi näemme tärkeänä nostaa esille sekä uudet materiaalit ja menetelmät että myynnin ja markkinoinnin, koska teemat tukevat hyvin toisiaan. Alihankinta on hyvä paikka yhdessä pohtia, kuinka valloitamme rohkeasti maailman suomalaisilla tuotteilla, tiedolla ja taidolla.

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, Tampereen Messut Oy

 

Olemme vahvasti mukana toteuttamassa tätä teemaa syksyn tapahtumassa

On erinomaista, että Alihankinta-messuilla myynti- ja markkinointiosaamisen tärkeyteen kiinnitetään nyt korostetusti huomiota. Markkinoinnin merkityksen ymmärtämällä moni suomalainen teollisuusyritys pärjäisi paremmin. Suomalainen insinööri käy hyvin kaupaksi, mutta olisimme paljon vauraampia ja onnellisempia, jos myös hänen työnsä tuloksia myytäisiin maailmankaupassa enemmän. Meillä on osaamisemme markkinoinnissa sekä asiakaslähtöisessä toiminnassa paljon tehtävää.

Tarja Virmala, toimitusjohtaja, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL

 

Uudet materiaalit tuovat uutta menestystä

Kone- ja laiterakennuksen materiaalit elävät parhaillaan isossa modernisaatiossa. On välttämätöntä säästää painossa, huollossa, kulutuksessa, ajassa ja kaikessa muussakin resurssien käytössä. Pitää ottaa käyttöön lisää muoveja, kumia ja komposiitteja. Näitä voidaan lujittaa monilla kuiduilla ja muunnella nanomateriaaleilla, keraameilla, metalleilla, biotäyteaineilla tai mitä asiakkaan tuote lopulta edellyttääkään. Onneksemme olemme kehittyneet tasolle, jossa pystymme rakentamaan juuri halutun materiaalin tiettyyn tarpeeseen jo molekyylitasolta alkaen. Meillä on erittäin kova osaaminen, joten yritetään tehdä uuden materiaalinkin ratkaisut edelleen Suomessa.

Vesa Kärhä, toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry

 

Digitaalisuus tuo uusia mahdollisuuksia ja osaamisvaatimuksia valmistukseen

Maailmaa vauhdikkaasti muuttava megatrendi, digitaalisuuteen perustuva 3D tulostus tai additiivinen, ainetta lisäävä valmistus (additive manufacturing, AM) on saanut paljon näkyvyyttä muutaman viime vuoden aikana. Additiivisen valmistuksen mahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää uudenlaista suunnitteluosaamista, nimenomaan additiivisen valmistustekniikan mahdollisuuksien ja rajoituksien ymmärtämistä. Koko komponentin elinkaari tulee määriteltyä suunnittelupöydällä suunnitellusti tai sattumalta. Digitaaliset materiaalimallit yhdistettynä digitaaliseen suunnitteluun antavat mahdollisuuden optimoida suorituskykyisen, kustannustehokkaan materiaalin juuri kyseisen komponentin toimintaympäristöön, riittävän laatuisista primäärisistä tai kierrätetyistä raaka-aineista. Kenties muutaman vuoden kuluessa tavarakonttien sijaan lähetetäänkin enenevässä määrin bittejä, jotka vasta paikan päällä muuttuvat fyysiseksi komponentiksi additiivisen valmistuksen avulla paikallisesti parhaiten saatavilla olevista raaka-aineista.

Tarja Laitinen, Materiaalit ja valmistustekniikka -tutkimusalueen päällikkö, VTT

 

Materiaalit ja digitalisaatio – mullistava yhdistelmä

Uudet materiaalit -teema on nyt mielenkiintoisempi ja ajankohtaisempi kuin aikoihin. Digitalisaatio mullistaa materiaaleja ja materiaalitekniikkaa samoin kuin muitakin tekniikan osa-alueita ja niihin liittyvää liiketoimintaa.

Jyrki Vuorinen, professori, Tampereen teknillisen yliopiston materiaaliopin laitos