Alihankinta-messut

Alihankinta avasi ovet vetovoimaiseen teollisuuteen

Tiedote  27.09.2022

Odotettu teollisuusjuhla Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuus starttasi tänään Tampereella.  Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma on halleiltaan loppuunmyyty ja kattaa 27.–29.9. yli tuhat yritystä Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Alihankinta-kumppaniyritys 2022 on Wärtsilä Finland Oy ja tapahtuman teemana teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 avajaiset saivat sijansa tiistain aamupäivässä. Messujen avauspuheen lausui tapahtuman teemakummi, tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja sekä Sustainable Technology Hub -hankkeen vetäjä Vesa Riihimäki Alihankinnan tämän vuoden kumppaniyritys Wärtsilä Finland Oy:stä. Avajaiset jatkuivat teemakeskustelulla ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”. Keskustelun järjestivät yhteistyössä Alihankinta ja Tekniikka & Talous.

Vuoden Päähankkijaksi on valittu iLOQ ja Vuoden Alihankkijaksi HT Laser

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista edistävät tunnustukset Vuoden 2022 Päähankkijan ja Alihankkijan messujen avajaisissa. Palkinnot luovuttivat LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGYn hallituksen puheenjohtaja Janne Lehtimäki.

Vuoden 2022 Päähankkijaksi valittiin digitaalisten ja mobiilipohjaisten lukitus- ja pääsynhallintajärjestelmien toimittaja iLOQ Oy. Palkinnon vastaanottivat iLOQin Chief Production Officer Veli-Pekka Autio ja Senior Sourcing Manager Pekka Hassi. iLOQ on yksi Suomen nopeimmin kasvavia yrityksiä. Perusteluissa LOGY ry nosti esiin iLOQ Oy:n panostukset hankintatoimeen ja toimittajakantaan sekä niiden systemaattiseen kehittämiseen. Vuoden päähankkijan tuotteet ovat innovatiivisia ja tuotekehitykseen on investoitu paljon. Tunnustuksessa huomioitiin yrityksen eettinen johtaminen, henkilöstötyytyväisyyden korkea taso ja sekä se, että nopeasti kansainvälistyvän yrityksen ylin johto, hallinto sekä hankinta ja tuotekehitys ovat yhä pysyneet Suomessa. Kestävä kehitys on yksi iLOQin fokusalueista, ja se tulee huomioiduksi koko toimitusketjun läpi. HT Laser Oy palkittiin Vuoden 2022 Alihankkijana. Tunnustuksen vastaanotti yrityksen toimitusjohtaja Markus Lehti. HT Laser on suomalainen perheyhtiö, jolla on jo yli 30 vuoden kokemus vaativien ohutlevyrakenteiden toimittamisesta. LOGY ry:n mukaan yrityksen kannattavan kasvun taustalla on vahva investointiohjelma ja erinomainen palvelu. Sosiaalinen vastuu, kestävä kehitys ja turvallisuus ovat yrityksen toiminnassa tärkeässä asemassa.

Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet

Messukeskiviikkona syvennytään teollisuuden tulevaisuuteen ajankohtaisine haasteineen. Päivän aikana pureudutaan muun muassa Ukrainan kriisin vaikutuksiin, alan hankintavaikeuksiin, kyberturvallisuuteen ja varautumiseen sekä teollisuuden tulevaisuuden muutoksiin. Aiheen tiimoilta koetaan paneelikeskustelu ”Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet” tapahtuman aamupäivässä. Alihankinnan keskiviikossa jaetaan myös mielenkiintoinen ja avaava katsaus tulevaan, futuristi Elina Hiltusen keynote-puheenvuorossa ”Megatrendit ja teknologian kehitys ja niiden vaikutus tulevaisuuden teollisuuteen”. Business Tampere jakaa Vuoden teollisuusteko 2022 -tunnustuspalkinnon, joka nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Tunnustus nostaa esiin teollisuuden ajankohtaisia, vaikuttavia ja positiivisia tekoja.

Tulevaisuuden tekijöiden torstai

Torstaina on täynnä toivoa, kun Alihankinnan sisällössä korostetaan teollisuuden vetovoimaa, nuoria, opiskelijoita ja alan vaihtajia kiinnostavia kokonaisuuksia sekä oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyön tärkeyttä. Messupäivä saa kruunukseen teemakeskustelun ”Tulevaisuuden tekijät ja koulutusyhteistyö”, puheenjohtajanaan Alihankinta-messujen teemakummi, uuden Konepajakoulun vetäjä Peer Haataja. Paneeliin osallistuu muun muassa somevaikuttaja Mikael ”Mikirotta” Sundberg.

Alihankinnan koko kolmen päivän ohjelma: alihankinta.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma on perinteisesti koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 16 000 messuvierasta. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinta ja AlihankintaHEAT -projektipäällikkö, p. 050 536 8133
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081