Alihankinta-messut

Teollisuuden ykköstapahtumassa vieraili huikeat 17 000 kävijää

Tiedote  28.09.2023

35-vuotias Alihankinta tarjosi teollisuuskansalle alan ajankohtaisimmat asiat ja kiinnostavimmat kohtaamiset Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Juhlavuottaan viettäneessä tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Kansainvälisessä tapahtumassa oli yli tuhat näytteilleasettajaa 17 maasta. Messujen 2023 kumppaniyritys oli Patria. Alihankinta järjestetään seuraavan kerran 1.–3. lokakuuta 2024.

35-vuotiaan Alihankinnan teollisuusjuhlaa vietettiin Tampereella huikaisevalla kävijämäärällä. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Messuilla esittäytyi yli tuhat näytteilleasettajia yhteensä 17 eri maasta. Alihankinta sai kävijöiltään ja näytteilleasettajiltaan kiitosta tunnelmastaan sekä merkityksellisistä kohtaamisista. Teollisuuden suunnannäyttäjä kokosi yhteen uusimmat ratkaisut, laadukkaan verkostoitumisen ja ajankohtaisimmat sisällöt.

– Valtava kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille ja kumppaneille. Tampereen kuulu Alihankinta-henki puhalsi jälleen halki hallien ja kohtaamisten merkitys nousi niiden upeaan arvoon. On ilo lähteä rakentamaan ensi vuoden tapahtumaa yhdessä teollisuuden ykköstekijöiden kanssa, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut – konsernista.

Alihankinnan teema oli tänä vuonna Globally Local. Tapahtumassa puhuttivat muun muassa kestävä talous, maailmanpolitiikka, kilpailuedut, teknologia sekä vastuullisuus. Teemaan syvennyttiin laajasti myös tapahtuman HEAT Stagella, huippuasiantuntijoiden johdolla.

Kuusinkertainen määrä uusia asiakkuuksia

– Messupäivät olivat erittäin ansiokkaita. Kävijöitä oli runsaasti, saimme paljon kontakteja ja ihmiset olivat tositarkoituksella liikkeellä. Messuvierailla oli aitoa kiinnostusta hienomekaniikkaa kohtaan, joka on ollut todella myönteistä. Kaikkineen Alihankinta on jälleen ollut hieno tapahtuma täynnä laadukkaita kohtaamisia, kertoo toimitusjohtaja Sami Mansner Mansner Oy Hienomekaniikasta.

– Olemme olleet Alihankinnassa 35 vuotta ja uusia asiakkuuksia on tänä vuonna ollut jopa kuusinkertainen määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Erityisesti vastuullisuusstrategiamme kiinnosti sekä nykyisiä että tulevia kumppaneitamme. Keskustelut olivat hyvin laadukkaita ja organisaatioista oli henkilöstöä myös ostajia laajemmin liikkeellä, ja se oli todella positiivista. Hienoa oli myös, että pitkän linjan toimijat on huomioitu juhlavuoden tapahtumassa, iloitsee markkinointijohtaja Mikael Paulin Reka Kumi Oy:stä.

Sandvik sai Vuoden teollisuusteko 2023 -tunnustuksen

Business Tampere palkitsi Vuoden teollisuusteko 2023 -tunnustuksella Sandvik Suomen. Palkinnon vastaanotti teknologiajohtaja Jani Vilenius Sandvikilta. Palkinnon jakoi viime vuoden voittajan Valmet Automotiven tuotantojohtaja Antero Karhu. Vuoden teollisuusteko nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Business Tampereen yhteistyökumppaneina tunnustuksen jakamisessa toimivat tänä vuonna Teknologiateollisuus ry, Tekniikka&Talous ja Tampereen Messut. Lue Business Tampereen tiedote: alihankinta.fi/fi/tiedote/business-tampere-vuoden-teollisuusteko-2023-tunnustuksella-palkittu-sandvik-uudistaa-teollisuutta-insinooriluovuudella/.

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija 2023 palkittiin Alihankinnan avajaistilaisuudessa. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista edistävät tunnustukset. Vuoden 2023 Päähankkijana on riihimäkeläinen Sako Oy, joka tunnetaan maailmalla laadukkaiden metsästys-, sotilas- ja urheilukiväärien sekä patruunoiden suunnittelijana ja valmistajana. Vuoden Alihankkija on Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja, joka kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja -järjestelmiä autoteollisuuden ja muiden alojen toimijoiden käyttöön. Lue LOGY ry:n tiedotteet: alihankinta.fi/fi/category/logy-ry/.

Alihankinnan 2024 teema on Tekoälyllä Tuottavuutta

Alihankinta järjestetään ensi vuonna 1.–3. lokakuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen teemana on Tekoälyllä Tuottavuutta. Tapahtumassa syvennytään tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytännön ratkaisuihin parantaa alihankintateollisuuden tuottavuutta.

Isot Koneet Keskustorilla -tapahtuma lauantaina 30.9

Tampereen Teollisuusviikon päättää lauantaina 30. syyskuuta Tampereen Keskustorilla Isot Koneet Keskustorilla -tapahtuma. Kaupungin ja teollisuuden toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettava tapahtuma on kaikille avoin. Lisätietoja tapahtumasta isotkoneetkeskustorilla.fi/.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma kokoaa vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa useasta maasta sekä tuhansia messuvieraita. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi/, #Alihankinta #globallylocal
Alihankinta 2023 -tapahtumakuvat: tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki/alihankinta/2023/kuvat__photos/
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi/, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, projektipäällikkö, p. 040 734 3589