Alihankinta-messut

Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT siirtyvät joulukuulle 2020

Tiedote Uutinen  08.06.2020

Teollisuuden ykkösmessut Alihankinta 2020 ja AlihankintaHEAT siirtyvät syyskuulta joulukuulle. Tapahtumakokonaisuuden uusi ajankohta on 8.–10.12.2020. Siirtopäätöksen taustalla vaikuttivat sekä vallitseva koronatilanne että siirtoa puoltava messukävijäkysely. Alihankinta-messuille osallistuu vuosittain 20 000 messuvierasta noin 30 maasta ja 1000 näytteilleasettajaa yli 20 eri maasta, minkä vuoksi syyskuun tapahtuman katsottiin tulevan liian nopeasti.

– Tampereen Messut ja tapahtuman taustajoukot tulivat siihen tulokseen, että vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtumakokonaisuus kannattaa siirtää joulukuulle. Kävijäkyselymme tuki päätöstä, sillä suurin osa kyselyyn vastanneista messuvieraista piti syyskuuta liian varhaisena ajankohtana messujen järjestämiselle. Osassa yrityksistä on vielä alkusyksystä voimassa matkustusrajoituksia, joten senkin osalta joulukuu on ajankohtana parempi. Lisäksi on huomattava, että kyseessä on kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, eikä toistaiseksi ole tietoa, milloin matkustusrajoituksia laajamittaisemmin puretaan. Messuajankohdan muutoksella haluammekin varmistaa, että myös ulkomaalaiset messukävijät ja päämiehet pääsevät paremmin osallistumaan messuille, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä.

Ajankohdan muutoksesta huolimatta tapahtumakokonaisuuden valmistelut jatkuvat entiseen malliin ja jo aiemmin julkistettu teema, Datasta bisnestä, sekä ohjelma ja kumppanuudet toteutuvat suunnitelmien mukaisesti joulukuussa. Osa messujen ohjelmasisällöstä tullaan nostamaan esille myös virtuaalitapahtuman muodossa varsinaisen tapahtuman rinnalle.

– Kävijäkyselyssämme korostui messujen yhteen kokoava voima. Alihankinnan merkitys teollisuuden vuosittaisena kohtaamispaikkana on suuri sekä näytteilleasettajille että messukävijöille, joten messujen onnistumisen kannalta siirto kannattaa tehdä. Messukävijöiden ja näytteilleasettajien tavoin odotamme jo kovasti, että joulukuussa pääsemme vihdoin pitkän tauon jälkeen kohtaamaan toisemme turvallisin mielin. Siirtopäätös tehdään tämänhetkisen tilanteen mukaan, joten seuraamme tilanteen etenemistä ja viranomaisten määräyksiä aktiivisesti myös jatkossa, Järvensivu korostaa.

Suomen teollisuus kokoontuu 8.-10.12.2020 Tampereella järjestettäville Alihankinta-messuille. Kansainvälisillä teollisuuden alihankinnan ammattimessuilla on mukana 1000 näytteilleasettajaa yli 20 eri maasta ja tapahtumassa vierailee 20 000 kävijää noin 30 maasta. Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee vuosittain koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Viime vuonna messuihin tutustui 17 731 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi, @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäjohtaja, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu

Nelly Rauhala, viestinnän asiantuntija, p. 044 484 2910, @NellyRauhala