Alihankinta-messut

Bodycote Lämpökäsittely Oy | Kun tae karkaistuu - sepä raudan on ryhti ja voima

Hall of fame Kolumni Uutinen  04.08.2023

Homeros sen tiesi, Kyklooppi sen huomasi, ”soi kohu suuri, kun tae karkaistuu – sepä raudan on ryhti ja voima” (Odysseus – yhdeksäs laulu, Suom. O. Manninen).  Ei nyt ihan arkaaiselta ajalta mutta jo vuodesta 1946 Bodycote Lämpökäsittely Oy:n edeltäjäyhtiö Oy Suomen Bofors Ab on karkaissut ja lämpökäsitellyt teräksiä Suomessa 

Olemme olleet mukana jokaisella Alihankintamessuilla, alusta asti. Messuilla on keskusteltu yhteisistä haasteista, kuten Neuvostoliiton hajoaminen, kiinteistö- ja pankkikriisi 1990-luvulla, IT-kupla 2000, finanssikriisi 2008, Covid 2020 tai Ukrainan sota 2021. Niin ikään on informoitu onnistumisista, jollaisia ovat muun muassa Vantaan uusi automatisoitu karkaisimo 1998, Pieksämäen laajennus ja SQ linja 2005, Tampereen uusi karkaisimo isot 10 000 kg uunit 2009, Corr-I-Dur ® -käsittelyn 2013 ja Kryogeeni -käsittely 2015. Näistä ja asiakkaittemme menestyksistä, haasteista ja investoinneista olemme saanet keskustella näiden 35 vuoden aikana.

Mitä pienempi maa, sitä tärkeämpään asemaan astuu alihankinta ja alihankintalämpökäsittely. Ilman määrätietoista investointia uusiin menetelmiin ja laitteisiin, näin käsiteltyjä tuotteita ei olisi ehkä koskaan Suomesta voitu tarjota maailmalle.

Voimme edelleenkin allekirjoittaa, että Suomesta löytyy maailmanluokan tuotantoa, Suomessa tarvitaan laadukasta monipulista alihankintalämpökäsittelypalvelua ja Suomessa on edelleen hyvä toimia. Tämän voit omin silmin todeta käymällä Tampereen Alihankinta-messuilla ja tutustumalla näytteilleasettajien toimintaan.

Tästä on hyvä jatkaa 35-vuotista Alihankinta-messuilua, tavataan tutulla osastolla A529!

Meidän liekkimme: teräksen ryhti ja voima

Näemme ympärillämme laitteita, koneita, työvälineitä ja kulkuneuvoja, jotka eivät toimisi ilman että metallien ja seosten ominaisuuksia voitaisi parantaa lämpökäsittelemällä. Kehittämällä näitä menetelmiä ja palveluita voimme yhdessä asiakkaittamme kanssa vähentää kulumista, korroosiota, painoa, energiantarvetta ja pienentää hiilijalanjälkeä. Karkaisuöljyn liekkiä emme enää näe, turvallisuussyistä, mutta jokaisessa karkaisussa tunnistamme jatkuvuuden liekin, meidän liekkimme.

 

Kirjoittajana Erik Saviranta, Myyntijohtaja Suomi, Bodycote Lämpökäsittely Oy