Alihankinta-messut

Euroopan johtavaksi järjestelmätoimittajaksi liikkuvien työkoneiden valmistajille

Mikäli MSK Group Oy on yrityksenä sinulle tuttu, tulee mieleesi todennäköisesti Junkkarin maatalouskoneet tai Valtran ohjaamot, jotka molemmat valmistetaan yhtiön tehtailla Ylihärmässä. Todellisuudessa MSK Groupissa on paljon muutakin toimintaa. MSK Group on monialainen korkean teknologian perhekonserni, jonka tuotanto koostuu sekä omista tuotteista että sopimusvalmistuksesta. Omista tuotteista tunnetuimpia ovat Junkkari kylvölannoittimet, perävaunut ja hakkurit, sekä metsäkuormaimet ja metsäperävaunut. Yhtiön Lapuan tehtaalta valmistuvat Juncar ja Muuli perävaunut ja venetrailerit.

MSK:n sopimusvalmistusosaaminen on maailmanluokkaa. MSK Cabins valmistaa Valtran turvaohjaamot nykyaikaisessa ja tehokkaassa tehtaassaan, jossa massaräätälöinti on arkipäivää. MSK Plast valmistaa vaativia ruiskuvaluosia sähkö- ja elektroniikkateollisuuden, terveysteknologiayritysten ja koneenrakentajien tarpeisiin. Keihäänkärjekseen MSK Plast on kehittänyt reaktiovaluprosessin, jolla valmistetaan huippulaadukkaita isoja muoviosia, mm. konepeittoja Metsolle, Valtralle ja Volvo CE:lle.

Olemme strategiassamme asettaneet tavoitteeksemme olla vuonna 2025 Euroopan johtava muovi- ja metalliosien järjestelmätoimittaja liikkuvien työkoneiden valmistajille. Hyödyntämällä konserniyritysten keskinäistä synergiaa ja täydentämällä sitä nykyisen kumppaniverkostomme osaamisella, on meillä kaikki tarvittava teknologia ja tietotaito koossa. Kyse on vain rohkeudesta kääriä hihat ja tarttua toimeen. Tulemmekin tulevina vuosina panostamaan voimakkaasti myyntiin ja markkinointiin uusien kansainvälisten asiakkuuksien voittamiseksi.

Kutsu Alihankintamessujen yhteistyökumppaniksi oli MSK Groupille mieluinen, ja päätös mukaan lähtemisestä syntyi luontevasti. Alihankintamessut ovat olleet tärkeä vuosittainen kohtaamispaikka asiakkaidemme kanssa ja tämän vuoden teema – kumppanuusverkosto – on oleellinen osa toimintaamme. MSK:lla jos kellään on kokemusta pitkäaikaisista kumppanuuksista. MSK Cabins on toimittanut päämiehelleen traktoreiden turvaohjaamoja luotettavasti ja laadukkaasti jo yli 53 vuoden ajan. MSK Plast taas palvelee pitkäaikaisia asiakkaitaan teknologisella asiantuntemuksellaan ja äärimmäisellä joustavuudellaan. Konsernin arvoissa korostuu rehellisyys, reiluus, avoimuus, luotettavuus ja jatkuva halu kehittää toimintoja asiakkaidemme parhaaksi. Näillä vahvuuksilla olemme saaneet asiakkaiksemme pitkäaikaisia kumppaneita, joita myös haluamme palvella hyvin ja luotettavasti.

Toimiva ja luotettava toimittajaverkosto on MSK:lle elintärkeä. Toimimme asiakkaana yli 400 toimittajalle, joilta hankintamme ovat n. 60 M€ vuodessa. Verkostomme on globaali, mutta lähes 60 % on yhä kotimaisia alihankintayrityksiä. Arvostammekin useiden kotimaisten yritysten teknologista osaamista ja palvelukykyä ja uskomme vakaasti, että Suomessakin voi menestyä, mikäli vain osaa tehdä asiat fiksusti maalaisjärkeä käyttäen. Myös oma tavoitteemme on näyttää esimerkkiä ja kulkea kotimaisen valmistavan teollisuuden kärjessä.

Kilpailukyky ja kustannustehokkuus ovat asioita, joita alihankintaliiketoiminnassa ei voi sivuuttaa. Toimintaympäristömme on muuttunut voimakkaasti viime vuosina ja omaa kilpailukykyä on pidettävä jatkuvasti yllä prosesseja kehittämällä ja teknologiaan investoimalla. Uskon vakaasti, että ne yritykset, jotka ovat ymmärtäneet panostaa toimintansa kehittämiseen näiden hiljaisten vuosien aikana, tulevat selviämään voittajina tulevasta nousukaudesta.

Pelin henkeen kuuluu, että vaadimme omilta toimittajiltamme vastaavaa kilpailu- ja suorituskykyä, mitä vaadimme itseltämmekin, mutta toisaalta haluamme nostaa kumppanuudessa esiin muitakin arvoja kuin pelkän kustannustehokkuuden. Etenkin näin orastavan nousukauden kynnyksellä, kun tilauskirjat viimeinkin alkavat täyttyä, on syytä antaa arvoa toimittajaverkoston joustavuudelle ja venymiskyvylle. Siinä me suomalaiset olemme maailman huippua!
Itse uskon että myös hyvillä ja avoimilla henkilösuhteilla on merkittävä vaikutus toimivassa kumppanuudessa. Nähdään siis messuilla!

Timo Lehtioja
konsernijohtaja
MSK Group Oy