Alihankinta-messut

Okartek Oy | Muovituotteiden sopimusvalmistusta neljällä vuosikymmenellä

Hall of fame Kolumni Uutinen  14.06.2023

Syksyllä 1984 raudoitus- ja valutarvikkeiden valmistamiseen keskittyneen Okarplast Oy:n yhteyteen perustettiin sopimusvalmistustuotteita valmistava Okartek Ky. Tämä kaksikko muodosti silloiset Okar-yhtiöt, kunnes helmikuun alussa vuonna 1999 Okartek muuttui osakeyhtiöksi. Vuodesta 2005 lähtien Okartek on ollut osa Etola-yhtiöitä.  Viimeisten 20 vuoden aikana Okartek Oy on kasvanut palvelemaan eri alojen suuryrityksiä designvalaisimista hyötyajoneuvojen osiin globaalisti.

Okartek Oy on tunnettu korkealaatuisten teknisten muovituotteiden valmistajana. Lähes 40-vuotisen historiansa aikana kaarinalainen Okartek on ottanut paikkansa monipuolisena ruiskuvalu- ja lämpömuovaustekniikoiden osaajana.  Alan pitkä kokemus, tietotaito sekä moderni ja monipuolinen konekanta ovat tuoneet Okartekille eri teollisuuden alojen sopimusvalmistus-asiakkaita, jotka edustavat alansa huippua. Tekemisemme kattaa kokonaisvaltaisen palvelun aina ideasta työkaluun ja siitä tuotteiden toimitukseen asti. Tuotantoa tukee tehokas kokoonpano-osasto, toimiva varastointi, työkalujen kunnossapito-/korjausosasto, 3D-skannauspalvelu ja 3D tulostus (pikamallit ja piensarjatuotanto). Kehitämme ja mittaamme toimintaamme jatkuvasti, sekä panostamme tinkimättä konekannan modernisointiin ja tuotantotilojen toimivuuteen. Vuonna 2022 käynnistimme uudistehdashankkeen ja näillä näkymin muutamme uusiin energiatehokkaisiintiloihin vuonna 2025.

  • 36 eri konelinjaa, joiden sulkuvoimat vaihtelevat 25-1400 tn. välillä
  • Ruiskutettavan kappaleen paino välillä 1 – 6000 g.
  • Kaasuavusteinen ruiskuvalu ja 2-komponentti tuotteet
  • Lämpömuovausta kolmella konelinjalla, joiden tarvittavat jälkityöt ja viimeistelyt kahdella robotilla
  • Kokoonpano-, myyntipakkaustyöt ja mahdolliset lisäpalvelut
  • Omia tuotteita OkarRoll-monitierullat ja kuljetuslavat

Sitoutunut vastuulliseen huomiseen

Ensi vuonna pyöreitä täyttävä Okartek pyrkii kaikella tekemisellään vastuullisuuteen ja ympäristöä vähiten kuormittaviin ratkaisuihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman puhtaan ympäristöomatunnon. Tunnemme vastuumme ympäristöstä, ja odotamme samaa myös yhteistyökumppaneiltamme. Laatu- ja ympäristöpolitiikka on olennainen osa Okartek Oy: n sitoutumista laadukkaaseen ja ympäristön kannalta kestävään, kannattavaan liiketoimintaan.

  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015
  • ISCC Plus
  • ECOVADIS silver

Olemmekin Okartekilla sitoutuneet tieteeseen perustuvaan kansainväliseen SBTi-ilmastotavoitteeseen ja näin ollen pienentämään hiilijalanjälkeämme 38% vuoteen 2030 mennessä.

Kartoitamme myös oman alamme kehitystä vihreiden muovien osalta ja tarjoamme ensimmäisenä suomalaisena muovituotteiden sopimusvalmistajana sertifioidun biomuovivaihtoehdon asiakkaillemme (ISCC Plus). Sertifikaatin tehtävänä on varmistaa yrityksille, tuotemerkeille ja kuluttajille, että materiaali on valmistettu kestävällä ja ympäristöä huomioivalla tavalla.

Visiomme on olla muoviteollisuuden ammattitaitoisin, vetovoimaisin ja vastuullisin kumppani. Haluamme toimia siten, että kaikki noin 100 työntekijäämme voivat olla meistä ylpeitä.

Alihankinta-messut x Okartek

Olemme olleet mukana Alihankinta-messuilla kaikki 35 vuotta ja näin ollen olemme oikeutettu Hall of flame -jäsen. Ja onhan kyseessä Suomen parhaat messut, kun puhutaan alihankinta- ja sopimusvalmistusteollisuudesta.

Okartekin monet asiakkuudet ovat löytyneet alihankinta messuilta ja useat messuilta alkaneet asiakkuudet ovat vuosien saatossa kasvaneet. Jo vuonna 1992 olemme todenneet Alihankinta-messujen olevan meille vuoden päätapahtuma ja osastomme kerrotaan jo silloin olleen ruuhkautunut kiinnostuneista ja tiedonhaluisista asiakkaista.

Alihankintamessut ovat kohtaamispaikka. Niillä on suuri merkitys vanhojen jo olemassa olevien asiakkuuksien hoidossa ja yhteistyökumppanien tapaamisessa. Uusiakin kontakteja löytyy vuosittain, mikä on hienoa ja omassa sektorissamme pidämme messujen tuomaa näkyvyyttä enemmän kuin tärkeänä.

Okartekin piste on löytynyt aina A-hallista ja noin kymmenisen vuotta sitten siirryimme tutusta ja turvallisesta paikasta samaan konserniin kuuluvan Etran viereen. Tämä tukee viestiämme asiakkaisiin päin, että olemme osa isoa konsernia ja saamme tästä paljon synergiaetua.

What is Your Flame?

Okartekin liekkiä vahvistaa tyytyväiset asiakkaat ja osaava henkilökunta.

Rakennamme omaa ja asiakkaidemme menestystä vankan ja innovatiivisen työyhteisön voimin.

Löydätte meidät tänäkin vuonna osastolta A 632. Nähdään Alihankinta-messuilla!

www.okartek.fi
www.linked.com/okartek-oy

 

Kirjoittajana Juho-Jari Laine, asiakaspalvelupäällikkö, Okartek Oy