Alihankinta-messut

Sacotec Components Oy | Sacotec, tulenpalava intohimo!

Hall of fame Kolumni Uutinen  06.06.2023

Alussa oli suo, kuokka… ei, kun SAKO, RK62 ­ja Sacotec. Vanhan sanonnan mukaan jokaisella itsenäisellä maalla tulee olla yksi teräksen tarkkuusvalimo, joka tukee maan puolustusvoimia. Ja juuri näin alkaa Sacotecin tarina vuonna 1956! Sacotec Tarkkuusvalut Oy perustettiin SAKO Oy:n kylkeen valmistamaan niin monelle tuttuun RK62-rynnäkkökivääriin tarkkuusvalettuja osia.

Sacotec Components Oy on teräksen tarkkuusvalimo, joka on kohta 70 vuoden ajan toimittanut vuosittain noin 3 miljoonaa valettua komponenttia asiakkailleen. Tekeeköhän tuo määrä Sacotecistä Suomen suurimman valimon? Asiakkaita meillä on noin sata ja toimitamme valuja muun muassa lukko-, koneistus- ja prosessiteollisuudelle. Lisäksi toimitamme asiakkaillemme osia laidasta laitaan kuten esimerkiksi kirveenteriä sekä ammattilaisten käyttämien puutarhatyökalujen osia. Pienimmät teräsvalumme painavat alle gramman, ja replicast-menetelmällä valetut kappaleet painavat jopa yli 150 kg, joten valikoimamme on kohtalaisen laaja. Kuulumme Zittingin yritysperheeseen, johon lisäksemme kuuluu pronssivalimo Sacometal Oy Pirkkalasta sekä muovituotteita valmistava Plastep Oy Kuortista. Meitä on ryhmässä noin 160 henkilöä, ja yhdessä edustamme 30 miljoonan euron liikevaihtoa.

Intohimomme on teräksen valaminen, on sitten kyse mustasta, rosterista, nuorrutusteräksestä tai erikoisteräksestä. Meillä on valmius valaa yli 120 erilaista teräslaatua, eikä mikään voita sitä näkyä, kun valurimestari kaataa 1700 asteista sulaa terästä senkasta keraamisiin kuoriin. Senkasta valuva metalli on kaunis kuin takassa palava tuli. Tulikuumana hohtava juokseva teräs herättää kunnioitusta. Ei sellaista lämpötilaa ole mahdollista ymmärtää tai sisäistää. Se pitää kokea! Meidän Hall of Flameen on varmasti helppo yhtyä!

Sacotecille on kunnia olla osa Hall of Fame-perhettä. 35 vuoden aikana olemme joka vuosi nauttineet messujen upeasta ilmapiiristä sekä uusien ja vanhojen asiakkaidemme tapaamisista. Vuosien saatossa olemme onnistuneesti luoneet mahtavia ja pysyviä asiakassuhteita. Jotain olemme tehneet oikein. Vanhimmat ja vielä aktiiviset asiakassuhteemme ovat 60-luvulta. 90-luvun alussa teimme Alihankintamessuilla tuttavuutta ABLOY Oy:n kanssa, josta tuli Sacotecille erittäin tärkeä asiakas. Tämä hedelmällinen yhteistyö palkittiin vuonna 2009, kun ABLOY Oy:stä tuli Vuoden Päähankkija ja Sacotecistä Vuoden Alihankkija. Alihankintamatkamme jatkuu, ja odotamme jatkossakin hyviä messuja, antoisia tapaamisia sekä runsaasti uusia asiakassuhteita. Toivotamme messuille menestystä jatkossakin.

Kirjoittajana Kaj Vallikari, myyntipäällikkö, Sacotec Components Oy