Alihankinta-messut

Alihankinnan ensimmäisessä virtuaalitapahtumassa on 250 yritystä  

Tiedote  01.12.2020

Teollisuuden ykköstapahtuma Alihankinta 2020 ja AlihankintaHEAT järjestetään ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena verkossa 8.–10.12.2020. Luvassa on kolmen päivän täydeltä suorana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen studiosta lähetettävää live-ohjelmaa, ennakkoon tallennettua ohjelmaa sekä Brella-verkostoitumisalustan tarjoamia teollisuuden asiantuntijoiden ja ammattilaisten kohtaamisia. Tapahtumaan on ilmoittautunut 250 näytteilleasettajaa. Virtuaalitapahtuma on kävijöille maksuton ja se käynnistyy 8.12. klo 8 osoitteessa alihankintavirtual.fi. Tapahtuman teema on Datasta bisnestä ja pääkumppanina toimii Business Tampere.

– Tampereen Alihankinta-messuilla on iso merkitys teollisuuden vuosittaisena kohtaamispaikkana. Nyt poikkeusvuonnakin, kun emme voi fyysisesti kohdata messuilla kasvokkain, haluamme tarjota sekä näytteilleasettajille että kävijöille mahdollisuuden luoda kontakteja Alihankinnan virtuaalitapahtumassa sekä nauttia tapahtuman runsaasta ohjelmasta Datasta bisnestä -teema edellä. On myös hienoa saada Business Tampere Alihankinnan ensimmäisen virtuaalitapahtuman pääkumppaniksi, sillä yhdessä tekemällä voimme tarjota valmistavan teollisuuden toimijoille laadukasta sisältöä, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, Tampereen Messut -konsernin viestintäjohtaja Tanja Järvensivu.

– Business Tampere Oy:llä on ilo toimia Tampereen Messujen uudentyyppisen virtuaalisen Alihankinnan pääkumppanina. Tämän vuoden tapahtuma on ajan kuva ja se on osaltaan vastaus siihen liiketoiminnan ja teollisuuden arvoketjujen muutokseen, joka on jo ollut käynnissä ja joka edelleen Covid-19-pandemian myötä kiihtyy. Tieto ja sen oikea-aikainen hyödyntäminen sekä uusiutuminen digitalisaation avulla ovat kaikkien yritysten agendalla. Alihankinta-virtuaalitapahtuma tuo tähän tematiikkaan virikkeitä ja ratkaisuja sekä tarjoaa kumppanuuksia. Virtuaalitapahtuman kotipaikka Tampereen kaupunkiseutu esittäytyy myös uuden ajan sijoittumispaikkana menestyville yrityksille, kertoo Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Verkostoituminen Alihankinta-virtuaalitapahtumassa tapahtuu Brella-verkostoitumissivustolla, jolta löytyvät kaikki noin 250 mukana olevaa näytteilleasettajaa. Virtuaalitapahtumaan voi sopia tapaamisia jo ennakkoon.
Uutinen: Varaslähtö virtuaalitapahtumaan ­– aloita verkostoituminen tänään.

Jarno Limnéll: Turvallisuus huomioitava datassakin

Virtuaalinen Alihankinta on esimerkki vallitsevasta maailman tilasta, jossa koronapandemia on pakottanut ihmiset ennenkokemattomaan digiloikkaan. Alihankinnan teemakummina turvallisuuden osalta toimii Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, jonka mukaan digiloikan myötä turvallisuudesta huolehtimisen tärkeys on korostunut. Tämä koskee myös aikamme tärkeintä pääomaa eli dataa.

– Koronapandemian voi jo nyt arvioida kiihdyttäneen digiloikkaa kolmen-neljän vuoden verran eteenpäin. Tämä loikka on osittain tehty pakon edessä. Kyse ei ole vain liiketoiminnan ja muidenkin toimintojen yhä voimallisemmasta digimaailmaan siirtymisestä vaan myös siitä, että kiihtyvällä vauhdilla lähes kaikkea ollaan yhdistämässä internetiin ja lähes kaikesta kerätään dataa. Tässä kehityksessä turvallisuus ei saa jäädä taka-alalle vaan se on otettava kaikessa toiminnassa vahvasti huomioon. Jos näin ei tehdä, on luottamuksen menettämisen riski kasvava. Ja menetettyä luottamusta on hyvin vaikea saada takaisin, kirjoittaa Limnéll Alihankinta-kolumnissaan. Kolumni: Turvallisuudella huolehditaan luottamuksesta.

Vuoden alihankkija ja Vuoden päähankkija palkitaan virtuaaliavajaisissa

Alihankinnan teema, Datasta bisnestä, tarjoaa monipuolista sisältöä suorien lähetysten ja nauhoitettujen ohjelmavideoiden muodossa. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee Alihankinta-virtuaalitapahtuman avajaisissa 8.12. Vuoden alihankkijan ja Vuoden päähankkijan. Ohjelmassa on myös Tekniikka & Talouden päätoimittajan Harri Junttilan moderoima Heat Grilli -teemakeskustelu: ”Datasta bisnestä – älykkäästi, turvallisesti ja tuottavasti”. Tribe Tampere palkitsee yhdessä Alihankinta-messujen kanssa Suomen startup-ystävällisimmän yrityksen. Tutustu messujen ohjelmaan: www.alihankinta.fi.