Alihankinta-messut

Globally Local – 35-vuotias Alihankinta juhlii syyskuussa Tampereella

Tiedote  21.06.2023

Suomen johtava teollisuustapahtuma sekä Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta järjestetään 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana on ajankohtainen Globally Local. Vuoden Alihankinta-kumppaniyritys on Patria. Maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumaan on avoinna. Alihankinta on näytteilleasettajapaikoiltaan loppuunmyyty.

 
Vuotuisen teollisuusjuhlan Alihankinnan vuoden teemana on kattava ja ajankohtainen Globally Local, joka kietoo teollisuuden maailmaan yhteen paikallisesta tuotannosta kansainväliseen yhteistyöhön.

– Alihankinnassa koetaan ja luodaan tulevaisuuteen katsovaa teollisuutta. Tapahtumaan on vahvistunut kumppaniyritys, jonka jalansija on erinomaisen Globally Local. Olemme ylpeitä ja innoissamme, että saamme tehdä vuoden kumppanuusyhteistyön kansainvälisen huippuosaajan Patrian kanssa. Alihankintaketjujen sujuvuus on myös heidän toiminnassaan avainasemassa, ja yhdessä huipputeknologiaosaamisensa kanssa he osoittavat, mitä todella on olla kansainvälisesti paikallinen, iloitsee projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Alihankinta-kumppaniyritys 2023 on Patria

Patria on vuoden 2023 Alihankinta-kumppaniyritys. Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen sekä lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa asiakkailleen operatiivisen suorituskyvyn, kaluston käytettävyyden ja valittujen tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita sekä jatkuvaa kehittämistä. Tutustu Patriaan patriagroup.com.

35-vuotias Alihankinta juhlii katse vankasti tulevassa

Alihankinta juhlii syyskuussa myös 35-vuotista, merkityksellistä matkaansa. Vuodesta 1988 teollisuuden Tampereelle takonut konkari on alati uudistuva ja humussa katsotaankin vankasti tulevaan. Tapahtumauutuutena B-halliin rakentuu GLO Village, jossa kohtaavat kansainvälisesti operoivat ja paikallisesti toimivat yritykset. Kesän mittaan on jo saatu kokea Alihankinnan Hall of Flamea, alusta saakka mukana olleiden yritysten tarinoita ja palavaa tultaan. Sosiaalisen median valtaa elo-syyskuussa myös Alihankinta x Tarinoita Teollisuudesta, jossa alan toimijat jakavat parhaat muistonsa ja mietteensä tulevaan, teollisuuden ykköstapahtuman ympäriltä.

Alan ykkösosaajille jaetaan jälleen tunnustusta tapahtumassa. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee vuoden Päähankkijan ja Alihankkijan. Valtakunnallinen Vuoden teollisuusteko -tunnustus nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta. Business Tampere jakaa tunnustuksen Alihankinnassa. Ehdotushaku palkinnon saajaksi on käynnissä 29.8. saakka: businesstampere.com/fi/ehdota-vuoden-teollisuustekoa-2023/.

Alihankinnan luoman Tampereen Teollisuusviikon päättää viime vuoden tapaan lauantaina 30. syyskuuta Tampereen Keskustorilla kaupungin ja teollisuuden toimijoiden kanssa yhteistyössä toteuttava Isot Koneet Keskustorilla.

Teema syventyy paikalliseen osaamiseen ja kansainväliseen tuotantoon

Paikallinen osaaminen ja kansainvälinen tuotanto kotimaassa ovat arvostetussa avainroolissa myös globaalissa kaupankäynnissä. Tuotannon palautuminen Suomeen on vankka trendi, joka nousee laadun, saatavuuden, kustannustehokkuuden, tuotekehityksen, työvoiman ja vastuullisuuden sekä tuotannon jatkuvuuden näkökulmista. Globaali teollisuus yhdistää toimijat sijainnista vapaana, toimialat ylittäen. Maailmanlaajuiset yhteydet ja toimiva logistiikka tarjoavat mahdollisuuden yhä monimuotoisempaan yhteistyöhön ja liittävät alihankintaketjuja toisiinsa. Poikkeusaikojen oloissa myös toimitusvarmuus puhuttaa. Automaatio ja robotiikka teollisuudessa lisääntyvät entisestään sekä tekoäly toimii avustavassa ja kehittävässä roolissa. Ihmisen uudistuvakin rooli ohjaksissa nähdään kuitenkin ensisijaisena, samalla myös sosiaalisen vastuun korostuen. Teollisuus yhdistää ihmiset ja teknologian, luoden tulevaisuutta.

Vuoden odotetuin teollisuusjuhla on näytteilleasettajapaikoiltaan loppuunmyyty. Maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumaan on avoinna alihankinta.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma kokoaa vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa useasta maasta sekä tuhansia messuvieraita. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta #globallylocal
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081