Alihankinta-messut

Liikennetiedote: Alihankinta-messut vilkastuttaa liikennettä – maksuttomat messukyyditykset jouhevaa kulkemista edistämässä

Tiedote  25.09.2023

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen lähellä autoilevia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota matka-aikoihin teollisuuden alan ykköstapahtuman Alihankinnan 26.–28.9.2023 messupäivinä. Jouhevan matkustamisen tueksi on kansainväliseen messutapahtumaan järjestetty maksuttomat bussikuljetukset Tampereen rautatieasemalta sekä maksuttomasta etäpysäköinnistä. Tulevaisuuden Tekijöiden Torstaina veloitukseton messubussi kuljettaa opiskelijat Tampereen yliopiston Hervannan kampukselta tapahtumaan.

Teollisuuden suurtapahtuma Alihankinta vilkastuttaa liikennettä Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueita messupäivinä erityisesti klo 8.30–11 ja 16–18. Lähialueiden asukkaita ja messuosallistujia pyydetään huomioimaan liikenneturvallisuus. Liikkumiseen on hyvä varata tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä käyttää vaihtoehtoisia reittejä, erityisesti messujen avajaispäivänä tiistaina ja torstaina päätöspäivän iltapäivänä.

Alihankinta Express liikennöi maksutta etäpysäköinnistä ja rautatieasemalta

Autolla saapuville messuvieraille suositellaan maksutonta etäpysäköintiä P-Ideaparkissa, josta veloitukseton Alihankinta EXPRESS kuljettaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen ja takaisin. Maksuton etäpysäköinti palvelee messuvieraita Lempäälän P-Ideaparkissa. Alihankinnan pysäköinti sijaitsee kauppakeskuksen D-päädyssä alueilla D6, D7 ja D8. Bussit kulkevat 30 minuutin välein kumpaankin suuntaan, koko päivän ajan. Matka-aika on noin 15 minuuttia.

– Maksuttomilla messukuljetuksilla haluamme osaltaan varmistaa kaikille Alihankinnan kävijöille miellyttävän messukokemuksen aina saapumista alkaen. Ennakoinnilla myös pyritään helpottamaan kaikkien liikenteessä kulkevien matkantekoa, edistämään liikenneturvallisuutta sekä mahdollisuuksien mukaan välttämään ruuhkia tapahtuman läheisyydessä.  Suosittelemme lämmöllä messukyydityksiä sekä etäpysäköintejä ja toivotamme jokaiselle mukavan mutkattomia messupäiviä, sanoo tapahtumatuotannon liiketoimintajohtaja Touko Setälä Tampereen Messut -konsernista.

Alihankinta EXPRESS -messubussin toinen linja kuljettaa messuosallistujat tapahtumaan maksutta Tampereen rautatieasemalta. Bussien lähtöpaikka on rautatieaseman pääovista tultaessa heti vasemmalla, ja linja-autot liikennöivät rautatieaseman ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välillä messupäivinä 15 minuutin välein klo 8–10.45 sekä puolen tunnin välein klo 11–17 (torstaina klo 11–16). Paluukuljetukset keskustaan ajavat 30 minuutin välein klo 9–14 ja 15 minuutin välein klo 14–17.30 (torstaina klo 14–16.30).

Torstaina maksuton opiskelijakyyditys Hervannan kampukselta

Alihankinnan torstaina 28.9. koetaan alan opiskelijoiden ja tulevaisuuden osaajien teemapäivä, Tulevaisuuden Tekijöiden Torstai. Tapahtumaan on torstaina erilliset kuljetukset Hervannan Tampereen Yliopiston kampukselta. Maksuton bussi kuljettaa opiskelijoita Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen aamupäivällä klo 9–11 ja takaisin Hervantaan klo 15–16 välisinä aikoina. Erillistä opiskelijakorttia ei tarvitse esittää ja maksutonta messukyytiä on mahdollista hyödyntää jokaisen messuista kiinnostuneen, mikäli linja-autossa on tilaa. Bussissa on merkintä ’Alihankinta’.

Tiedot kaikista maksuttomista bussikuljetuksista: alihankinta.fi/fi/messuinfo/ilmainen-bussikuljetus/.

Pysäköinti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu alueella on kymmenen (10) euroa ja Moovy-sovelluksella seitsemän (7) euroa. Moovy-sovelluksen normaali tuntiperusteinen hinnoittelu ilmoittaa messupysäköinnin alkaessa pysäköintiajaksi kaksi tuntia; Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella auton voi kuitenkin pysäköidä alueelle seitsemällä (7) eurolla koko messupäivän ajaksi. Alihankinta-messut kokoaa päivittäin useita tuhansia tapahtumavieraita, joten myös ajoneuvojen määrä messukeskuksen ympäristössä moninkertaistuu muutaman päivän ajaksi ja täyttää pysäköintialueita.

Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma, joka vuosittain on koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja useita tuhansia messuvieraita. Tapahtuma esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Messut on tänä vuonna avoinna tiistaina 26.9. ja keskiviikkona 27.9. klo 9–17, torstaina 28.9. klo 9–16. Tarkempi messuinfo, kartat ja ajo-ohjeet osoitteessa alihankinta.fi/fi/. Messujen käytössä on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia sekä ulkoalueet. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi/fi/, @Alihankinta, #Alihankinta, #GloballyLocal