Alihankinta-messut

Liikennetiedote: Alihankintaan mutkattomasti maksuttomalla messubussilla

Tiedote  26.09.2022

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen lähellä autoilevia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota matka-aikoihin teollisuuden alan ykköstapahtuman Alihankinnan 27.–29.9.2022 messupäivinä. Jouhevan matkustamisen tueksi on kansainväliseen messutapahtumaan järjestetty ilmaiset bussikuljetukset Tampereen rautatieasemalta sekä maksuttomasta etäpysäköinnistä. 92-paikkainen jumbobussi kuljettaa tulevaisuuden tekijät tapahtumaan, suoraan oppilaitoksilta.

Teollisuuden suurtapahtuma Alihankinta vilkastuttaa liikennettä Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueita messupäivinä erityisesti klo 8.30–11 ja 16–18. Lähialueiden asukkaita ja messuosallistujia pyydetään huomioimaan liikenneturvallisuus. Liikkumiseen on hyvä varata tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä käyttää vaihtoehtoisia reittejä, erityisesti messujen avajaispäivänä tiistaina ja päätöspäivän iltapäivällä torstaina.

Alihankinta Express liikennöi etäpysäköinnistä ja rautatieasemalta

Autolla saapuville messuvieraille suositellaan maksutonta etäpysäköintiä P-Ideaparkissa, josta niin ikään veloitukseton Alihankinta EXPRESS kuljettaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen ja takaisin. Maksuton etäpysäköinti palvelee messuvieraita Lempäälän P-Ideaparkissa. Alihankinnan pysäköinti sijaitsee kauppakeskuksen A-päädyssä alueilla A5 ja A6. Bussit kulkevat 30 minuutin välein kumpaankin suuntaan ja koko päivän ajan.

– Tahdomme antaa jokaiselle mahdollisimman miellyttävän messukokemuksen aina saapumisesta alkaen. Ennakoinnilla on samalla pyritty helpottamaan kaikkien liikenteessä kulkevien matkantekoa. Suosittelemme käyttämään messubusseja ja etäparkkia turhien sumien välttämiseksi ja messukäynnin mukavuuden maksimoimiseksi, sanoo tuotantopäällikkö Touko Setälä Tampereen Messut -konsernista.

Alihankinta EXPRESS -messubussin toinen linja kuljettaa messuosallistujat tapahtumaan maksutta Tampereen rautatieasemalta. Bussien lähtöpaikka on rautatieaseman pääovista tultaessa heti vasemmalla, ja ne liikennöivät rautatieaseman ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välillä messupäivinä 15 minuutin välein klo 8–10.45 sekä puolen tunnin välein klo 11–17 (torstaina klo 11–16). Paluukuljetukset keskustaan ajavat 30 minuutin välein klo 9–14 ja 15 minuutin välein klo 14–17.30 (torstaina klo 14–16.30).

Jumbobussi kuljettaa opiskelijat maksutta tapahtumaan

Alihankinta 2022 -messujen teema on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Tapahtuman torstaissa 29.9. koetaan ainutlaatuinen tulevaisuuden tekijöiden teemapäivä. 92-paikkainen jumbobussi kiertää tamperelaisia oppilaitoksia torstaina välillä 9–15 tarjoten ilmaisen kyydityksen teollisuuden tulevaisuuteen. Maksutonta messukyytiä on mahdollista hyödyntää niin peruskoululaisten kuin muiden opiskelijoiden nuorista aikuisiin. Opiskelijakorttia ei tarvitse näyttää ja kyytiin voi hypätä myös muut messuista kiinnostuneet tulevaisuuden tekijät, mikäli tilaa on. Alihankinnan jumbobussi kulkee Tampereen keskustasta sekä Hervannasta, Leinolan ja Linnainmaan kautta Messu- ja Urheilukeskukseen. Bussissa on merkintä Alihankinta koululaiskyyti.

Lue tarkemmat tiedot kaikista ilmaisista bussikuljetuksista: alihankinta.fi/fi/messuinfo/ilmainen-bussikuljetus/

Pysäköinti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu alueella on kahdeksan (8) euroa ja Moovy-sovelluksella kuusi (6) euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan alueelta poistuttaessa. Alihankinta-messut kokoaa päivittäin useita tuhansia tapahtumavieraita, joten myös ajoneuvojen määrä messukeskuksen ympäristössä moninkertaistuu muutaman päivän ajaksi ja täyttää pysäköintialueita.

Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma, joka on perinteisesti koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 16 000 messuvierasta. Tapahtuma esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Messut on tänä vuonna avoinna tiistaina 27.9. ja keskiviikkona 28.9. klo 9–17, torstaina 29.9. klo 9–16. Tarkempi messuinfo, kartat ja ajo-ohjeet osoitteessa alihankinta.fi. Messujen käytössä on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia sekä ulkoalueet. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC) sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT #teollisuudenvetovoima