Alihankinta-messut

Stora Enso on Suomen startup-ystävällisin yritys 2020 - Fortumille kunniamaininta

Tiedote  08.12.2020

Stora Enso on valittu Suomen startup-ystävällisimmäksi yritykseksi vuonna 2020. Stora Enso käynnisti merkittävän yhteistyön lukuisien startup- ja kasvuyritysten kanssa, ja myös pääomasijoittajat ovat aktiivisesti mukana verkostoissa. Tunnustus myönnettiin 8.12. Alihankinta-virtuaalitapahtuman suorassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lähetetyssä live-ohjelmassa.

Stora Enso haluaa levittää suurten yritysten joukkoon startup-ystävällistä henkeä ja näyttää itse erinomaista esimerkkiä, raati perustelee valintaa. Stora Enso on ollut perustamassa CombientFoundrya, ja vuonna 2020 toiminta laajeni Kiinaan ja materiaaliteknologiaan.

Viimeisimpiä yhteistyön tuloksia ovat esimerkiksi rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin keskittyvän Wiisteen kanssa kehitetty IoT-kosteusanturi rakennusten kosteusvuotojen reaaliaikaiseen havainnointiin, sekä SnapSupportin kanssa kehitetyt uudet digitaaliset työkalut asiakaspalvelun käyttöön. Tiivis yhteistyö mahdollistaa Stora Enson kumppaniksi tuleville startup-yrityksille nopeutetun polun kansainvälisille markkinoille.

– Innovaatiot ja liiketoiminnan kehitys tapahtuvat yhteistyössä. Ulkopuolisen näkemyksen ja osaamisen tuominen sekä yhteistyö startup- ja kasvuyritysten kanssa tuovat uusia näkökulmia näkemyksiä, ratkaisuja ja mahdollisuuksia, sanoo Antti Vuolli, Stora Enson digitaalisuudesta vastaava johtaja.

Stora Enso on myös ollut perustamassa suurten yritysten keskinäisen innovaatioverkoston Combient Foundryn. Vuonna 2020 Combient koostui 30 jäsenyrityksestä, toiminta laajeni Kiinaan, ja se rakensi uuden materiaaliteknologiaan keskittyneen startup-verkoston. Stora Enson strategisena tavoitteena on suurten yritysten startup-yhteistyön edistäminen ympäri maailmaa.

– Stora Enso toimii aktiivisesti kymmenissä teknologiahubeissa. Yhtiö haluaa levittää suurten yritysten joukkoon startup-ystävällistä henkeä kansainvälisesti ja näyttää itse erinomaista esimerkkiä. Uudet kansainväliset avaukset ja kokonaisvaltainen startup-toiminta toivat tiukassa kisassa voiton Stora Ensolle, kommentoi voittajan valintaa Vesa-Matti Ruottinen, valintaraadin puheenjohtaja.

Kilpailu toteutettiin marraskuussa, ja siihen osallistui yli 10 Suomen kovatasoisimmaksi arvioitua suurta yritystä, joiden liikevaihto oli vähintään 10 miljoonaa euroa. Kilpailussa arvioitiin yritysten toimintamalleja ekosysteemi- ja yritystason startup-yhteistyössä sekä sisäisen-startup kulttuurin edistämisessä.

– Kilpailu oli kaikkien aikojen kovatasoisin, ja yhtiöt ottivat kilpailuun osallistumisen positiivisena haasteena sparrata omia toimintojaan. Yhä useammat yhtiöt panostavat startup-toimintaan, mikä on erinomaista startup-yritysten ja -yhteisöjen lisääntyvien globaalien kasvumahdollisuuksien näkökulmasta, kommentoi kilpailua järjestävän startup-yhteisön marketing lead Mirella Mellonmaa.

Kilpailun järjestävä startup-yhteisö Tribe Tampere jakoi palkinnon nyt kolmannen kerran. Yhteisö reagoi tänä vuonna nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen.

– Tänä vuonna arviointikriteereissä painotettiin entisestään startup-ystävällisyyteen vaikuttavien kyvykkyyksien digitaalista hyödyntämistä, haastattelut tehtiin kaikki etänä ja palkinto luovutetaan suorassa videolähetyksessä osana Alihankintamessujen Virtuaalitapahtumaa 2020, kertoo Tribe Tampereen puheenjohtaja Juho Mäkinen.

Kilpailun tasaisuuden vuoksi myös Fortumille annetaan yhtiön uuden startup-ystävällisen yksikön lanseerauksen ansiosta erityinen kunniamaininta. Tänä vuonna perustettu Valkea Growth Club on luonut nopean ja konkreettisen rajapinnan Fortumin ja startup-yritysten välille.

Lisätiedot:
Stora Enso on panostanut ekosysteemitasolla startup-mallien jakamiseen ja muiden suurten yritysten auttamiseen. Vuoden 2020 aikana yhtiö on julkaissut startupien kanssa tehtyjä yhteishankkeita ja luonut uuden maailmanlaajuisen materiaaliteknologiaan liittyvään startup-kiihdyttämön ja -verkoston. Stora Ensolla on startup-ohjelmia, joiden avulla kehitetään yhtiön omien työntekijöiden yrittäjämäistä ajattelutapaa ja työskentelyä. Stora Enso on valittu Suomen startup-ystävällisimmäksi yritykseksi myös vuonna 2018.

Tribe Tampere on tamperelainen avoin yrittäjyys- ja startup-yhteisö. Palkinnon tavoitteena on tunnustaa merkittävää yhteistyötä, jota suuret yritykset ovat tehneet startup-sektorilla. Tribe uskoo, että palkinnon jakaminen lisää tietoisuutta suurten yritysten mahdollisuuksista toimia startupien kanssa, ja kannustaa yrityksiä investoimaan startup-toiminnan kehitykseen ja uusien liiketoiminnan osa-alueiden tutkimiseen. Yhdessä Alihankintamessujen kanssa, Tribe Tampere startup-yhteisö jakaa kolmannen kerran peräkkäin Suomen startup-ystävällisin yritys -palkinnon.Tampereen Messut edistää tällä aloitteella teollisuus- ja alihankintayritysten ja startupien välistä yhteistyötä. Tampereen Messut näkee palkinnon tärkeänä askeleena startup-pohjaisen innovaatiokulttuurin levittämiseksi asiakkaidensa hyödyksi.

Lisätietoja:
“Suomen startup-ystävällisin yritys 2020” -pääpalkinnon vastaanottaja, Stora Enso:
Antti Vuolli, VP, Digital, Stora Enso: email antti.vuolli(at)Stora Enso.com, +358 50 487 4172

Kunniamaininnan vastaanottaja, Fortum:
Tony-Frank Holmström, Manager, Investments & Partnerships, Valkea Growth Club, Fortum:
email frank(at)valkea.club, +358 45 787 454 20

Valintaraadin puheenjohtaja, Tribe Tampere:
Vesa-Matti Ruottinen, Project Manager, Tribe Tampere: email
vesa-matti.ruottinen(at)tribetampere.com, +358 40 837 2696

Tapahtumajärjestäjä, Alihankintamessut 2020:
Tanja Järvensivu, Communications Manager, Tampereen Messut -konserni: email
tanja.jarvensivu(at)tampereenmessut.fi, +358 50 536 8133