Alihankinta-messut

Teollisuus on nyt Globally Local – Alihankinta 2023 viitoittaa tulevaan

Tiedote  22.02.2023

Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma sekä Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta saa sijansa 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana loistaa ajankohtainen Globally Local, näkökulminaan World Domesticated, Unifying Industry sekä Technically Humane. Syyskuussa järjestettävä Alihankinta on näytteilleasettajapaikoiltaan lähes loppuunmyyty.

Vuotuisen teollisuusjuhlan Alihankinnan tämän vuoden teema on kattava ja ajankohtainen Globally Local, joka kietoo teollisuuden maailmaan yhteen paikallisesta tuotannosta kansainväliseen yhteistyöhön. World Domesticated, Unifying Industry sekä Technically Humane syventävät näkökulmat puhuttelevaan teemaan.

Globally Local syventyy alan ihmisiin ja tulevaisuuteen

Maailma on paikallinen. Teollisuus valtaa haltuunsa maailman, sen joka kolkasta. Paikallinen osaaminen ja kansainvälinen tuotanto kotimaassa ovat arvostetussa avainroolissa myös globaalissa kaupankäynnissä. Tuotannon palautuminen Suomeen on vankka trendi, joka nousee laadun, saatavuuden, kustannustehokkuuden, tuotekehityksen, työvoiman ja vastuullisuuden sekä tuotannon jatkuvuuden näkökulmista. Poikkeusaikojen oloissa toimitusvarmuus puhuttaa.​

Globaali teollisuus yhdistää toimijat sijainnista vapaana, toimialat ylittäen. Maailmanlaajuiset yhteydet ja toimiva logistiikka tarjoavat mahdollisuuden yhä monimuotoisempaan yhteistyöhön ja liittävät alihankintaketjuja toisiinsa. ​

Teknologinen tulevaisuus rakennetaan ihmisiltä ihmisille. Automaatio ja robotiikka teollisuudessa lisääntyvät entisestään sekä tekoäly toimii avustavassa ja kehittävässä roolissa. Ihmisen uudistuvakin rooli ohjaksissa nähdään kuitenkin ensisijaisena, samalla myös sosiaalisen vastuun korostuen. Teollisuus yhdistää ihmiset ja teknologian, luoden tulevaisuutta. ​

Alihankinta juhlii kolmeakymmentäviittä vuotta katsoen vankasti tulevaan

Alihankinta on koonnut teollisuuden Tampereelle jo vuodesta 1988 lähtien. Konkarin kone uudistuu alati ja 2023 tapahtumassa saadaan juhlia Alihankinnan vuosia – katsoen vankasti tulevaisuuteen.

– Saamme kuulla Alihankinta-matkan varrelta Tarinoita Teollisuudesta ja tapahtumassa koetaan myös uudenlainen kunniagalleria. Ajassa kiinni oleva Alihankinta on ajankohtaisempi kuin koskaan ja yhdessä saamme nostaa esiin myös tapahtuman omaa hehkua. Alihankinnassa koetaan ja luodaan tulevaisuuteen katsovaa teollisuutta. Tapahtumauutuutena B-halliin rakentuu myös GLO Village, jossa kohtaavat kansainvälisesti operoivat ja paikallisesti toimivat yritykset, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Alihankinnan synnyttämän Tampereen Teollisuusviikon päättää viime vuoden tapaan lauantaina 30. syyskuuta Tampereen Keskustorilla kaupungin ja teollisuuden toimijoiden kanssa yhteistyössä toteuttava Isot Koneet Keskustorilla.

Näytteilleasettajapaikkoja enää muutamia vapaana

Alihankinta järjestetään ensi vuonna 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Vuoden odotetuin teollisuusjuhla on näytteilleasettajapaikoiltaan jo lähes loppuunmyyty.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma kokoaa vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa useasta maasta sekä tuhansia messuvieraita. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta #globallylocal
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081