Alihankinta-messut

Alihankinnan kansainvälistäminen lähtee lentoon

Uutinen  03.09.2019

Kansainvälinen lentoyhtiö airBaltic on Alihankinta 2019 -messujen ja AlihankintaHEATin virallinen lentoyhtiökumppani. Kumppanuuden tavoitteena on siivittää Alihankinnan kansainvälistymistä ja kertoa maailmalla Tampereen kiinnostavuudesta paitsi tapahtumakaupunkina myös liikematkailumielessä. Kansainvälisten kävijöiden määrä kasvaa Alihankinnassa joka vuosi.

”Alihankinta-messut on yksi Pirkanmaan alueen tärkeimmistä tapahtumista ja siellä tehdään paljon kansainvälistä kauppaa sekä löydetään uusia kontakteja. Kansainvälisenä lentoyhtiönä, jolla on erinomainen reittiverkosto Tampereelta Eurooppaan, Venäjälle, IVY-maihin sekä Lähi-itään, koemme tärkeäksi tukea tapahtumaa”, sanoo airBalticin Suomen, Ruotsin ja Norjan myyntipäällikkö Jan Nyholm.

− Erityisesti toivon, että kansainväliset messukävijät löytävät itsensä Tampereelle Riian kautta sekä sitä, että suomalaiset yritykset noteeraavat mahdollisuuden lentää ulkomaisiin kohteisiin myös Riian kautta. Riian lentokenttä erittäin helppo ja nopea vaihtokenttä verrattuna moneen muuhun esimerkiksi Helsinkiin ja Tukholmaan, kertoo Nyholm.

Hyvä saavutettavuus edistää kansainvälisten vierailijoiden kiinnostusta

− Yhteistyö airBalticin kanssa Alihankinta-messujen virallisena kuljetusyhtiönä on merkityksellistä nimenomaan tapahtuman kansainvälistymisen edistäjänä. Tiedämme, että messuille tulee koko ajan enemmän kansainvälisiä vieraita muun muassa Baltian maista. Hyvä saavutettavuus sekä yhteistyö lentoyhtiön kanssa tarkoittaa sitä, että Tampere on koko ajan houkuttavampi kohde vierailla, sanoo alueellisen lentoliikenteen kehittämisjohtaja Marja Aalto Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereesta.

Aalto korostaa, että tapahtumien yhteydessä on tärkeää viestiä Tampereesta kiinnostuneille vieraille hyvistä lentoyhteyksistä suoraan perille saakka. Lentoliikenteen kokonaiskehityksen kannalta on keskeistä markkinoida lentoyhteyksiä myös kotimaisille kävijöille.

Tampereella oltava oma kansainvälinen lentoasema

Aallon mukaan kehittyvä ja kasvava tapahtumakaupunki tarvitsee oman kansainvälisen lentoaseman ja sujuvat lentoyhteydet. Oma lentoasema on edellytys monen tapahtuman järjestämiselle kaupungissa ja sujuva yhteistyö lentoyhtiöiden kanssa on onnistumisen edellytys saavutettavuuden osalta.

− Alue on kasvava ja vahvasti kehittyvä, jolloin saavutettavuuteen on investoitava vahvasti, eikä sitä työtä voi tehdä yksin, vaan yhteistyössä toimijoiden kanssa. Nyt toteutettava esimerkki Alihankinta-messujen ja airBalticin kanssa on erinomainen malli myös muille tapahtumajärjestäjille ja alueen toimijoille onnistuneesta ja hyvästä yhteistyöstä, toteaa Aalto.

Kansainväliset valmistavan teollisuuden Alihankinta-messut järjestetään 24.−26.9.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtuman virallinen lentoyhtiökumppani airBaltic tarjoaa näytteilleasettajille sekä messukävijöille 10 % alennuskoodin lennoista ajalle 21.9.–29.9.2019. Lippuja voi ostaa 20.9.2019 asti osoitteesta www.airbaltic.com.

Lisätiedot lentotarjouksesta täältä.