Alihankinta-messut

Eurometalli | Tule, näe, koe ja tunne - Alihankinnassa hymyillään taas!

Uutinen  30.08.2022

Loppukesän aurinko paistaa lämpimästi. Paljon kirkkaammin kuin vuosi sitten. Mieleen on jäänyt pitkät päivät ja yöttömät yöt, jolloin ajatuksissa pyöri kysymys ”Meinaatteko ihan oikeasti järjestää Alihankinta-messut syyskuussa?”. Voi sitä fiilistä, kun piti itselleenkin jatkuvana mantrana toistaa ”Kyllä, jos pandemia, viranomaiset ja kaikki mahdolliset muut tahot sen suovat.”

Tiukoille meni järjestelyt ja aika oli loppua kesken. Alati muuttuneiden ohjeistusten, rajoitusten ja tietämättömyyden sankkaan viidakkoon oli tapahtuma-alan ammattilaisten helppo eksyä. Mutta kyllä aika koetteli asiakkaitamme ja kumppaneitamme yhtä lailla. Monet järjestelyt jouduttiin tekemään epätietoisuuden vallitessa ja pikakelauksella, hullunrohkeasti tulevaan luottaen.

Mikä suunnaton ilo lopulta olikaan, kun Suomen suurin teollisuuden messutapahtuma avasi ovensa juuri silloin kuin pitikin. Pelissä oli Alihankinnan 33-vuotias brändi, tärkeät asiakassuhteet ja kävijäkokemus. Onni oli, että lähes kaikki yritykset pysyivät uskollisina matkassa mukana, seisoivat tukenamme vaikeina aikoina, yrittivät ainakin ymmärtää ratkaisujamme ja lopulta kiittelivät rohkeudesta olla osaltamme avaamassa yhteiskuntaa – kaunis kiitos siitä.

Alihankinnan kävijämäärässä tuli tuntuva notkahdus, mutta muutoin saimme yhdessä kokea poikkeusajan messut, jossa laatu korvasi määrää. Hymyt piiloutuivat maskien taakse, mutta onneksi silmistä näkyi iloinen pilke ja positiivinen alihankintafiilis tarttui. Ihmiset riemuitsivat toistensa tapaamisesta neljän seinän sisällä vietettyjen aikojen jälkeen ja jopa siitä, että saivat kerrankin pukea myös siistit housut lökäpöksyetäilyn keskellä. Tai ylipäätään jonkinlaisen peittävämmän alaosan vaatetukseen, kun Teamsissa oli jo tottunut olemaan uskottava pelkällä yläosallakin. Hetken aikaa tie oli kevyt ja nautinto yhdessä olemisesta sekä toisten ihmisten kohtaamisesta täyttä totta.

Tapahtuma-ala on uinut syvissä vesissä ja näistä ajoista jää ikuinen muistijälki. Se on kuitenkin varmaa, että pandemia ei siirtänyt tapahtumia pysyvästi verkkoon, kuten osa synkimpinä aikoina ennusti. Eikä varsinkaan messuja. Webinaareille ja koulutuksille on ehdottomasti paikkansa verkossa ja monet tilaisuudet on järkevää toteuttaa tietokoneiden tai mobiililaitteiden ääreen yleisöä istuttaen. Ihmisten tarve kohdata toisiaan livenä ei ole silti kadonnut – eikä tule katoamaan.

Maailma muuttuu vauhdilla ja epävarmuus on päivän sana. Pandemia on hellittänyt ja päästänyt ihmiset olemaan yhdessä, vaikka koronavirus tuli jäädäkseen. Uudet haasteet aina Ukrainan sodasta heikentyvään talouteen, ener­gian ja raaka-aineiden hurjaan hintojen nousuun, tuotannon pullonkauloihin, saatavuusongelmiin ja toimitushäiriöihin, ilmastokriisiin, kyberuhkiin ja tekijäpulaan ovat vieneet sujuvasti tilaa koronapuheilta. Monta ylä- ja alamäkeä osuu taas matkan varrelle, mutta kaikesta selvitään – yhdessä.

Alihankinta & AlihankintaHEAT järjestetään 27.–29. syyskuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kaikki osastopaikat on myyty, joten täydellä tuvalla saamme avata portit kolmen päivän teollisuuskylään.

Olethan tulossa paikalle? Saatat pohtia, että etäpäivä kone sylissä on yhtä hyvä vaihtoehto. Ei se ole. Ihmisillä on ikävä toistensa luo. Ikävä aitoja kohtaamisia, kättelyjä, halauksia, avartavia keskusteluja teollisuuden tilasta ja näkymistä, yhteisten huolien jakamista, vapautunutta yhdessäoloa ja naurua, lämpöistä tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä, porukalla luotua uskoa parempiin aikoihin sekä uusiin tuotteisiin ja ratkaisuihin tutustumista kaikkia aisteja hyödyntäen. Tuhat yritystä odottaa halleissa juuri sinua – älä unohdu kotiin!

Nyt on aika aistia, tuntea ja toimia sekä kohdata kasvotusten tutut ja tuntemattomat, antaa fiiliksen viedä ja hymyillä niin, että hampaat näkyvät. Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan – tiistain ja torstain välinen teollisuusyö on täällä taas!

Tanja Järvensivu
PR- ja kumppanuusjohtaja, Tampereen Messut -konserni
Alihankinta-messujen projektipäällikkö

Artikkeli on julkaistu 30.8.2022 Eurometallissa – Suomen laajalevikkisimmässä metalliteollisuuden erikoislehdessä.