Alihankinta-messut

Kansainvälinen Alihankinta tuo turvallisesti Tampereelle

Uutinen  20.09.2021

Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuus saa sijansa kahden vuoden tauon jälkeen. Tampereen Messujen tarkkaavaisten terveysturvallisuusjärjestelyjen lisäksi myös Suomeen matkustamisen ehdot ovat yhä tiukkoja. Rajoitusten vallitessa olemme saaneet ilon varmistua, että myös tänä vuonna Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoilee kansainvälisen kattauksen.  

Alihankinta- ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuudessa on mukana kumppaneita Itävallasta, Kiinasta, Tanskasta, Virosta, Saksasta, Hong Kongista, Intiasta, Italiasta, Latviasta, Liettuasta, Alankomaista, Norjasta, Puolasta, Venäjältä, Espanjasta, Ruotsista ja Suomesta. Suomeen saapuvilta henkilöiltä edellytetään luotettavaa todistusta kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista, saadusta koronavirusrokotussarjasta tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisen tuloksen osoittavasta luotettavasta koronavirustestistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön näkemys on edelleen, että ulkomaisia tartuntoja pitää välttää, koska Suomessa ei ole vielä riittävää rokotuskattavuutta. Ennen Suomeen saapumista suositellaan kirjauduttavan FINENTRY-palveluun. Uusin asetus tuli voimaan 1. syyskuuta ja on voimassa 15. lokakuuta 2021 saakka. Maita ja alueita sekä epidemiatilannetta tarkastellaan kahden viikon välein.

Velvollisuus esittää todistus ja osallistua testiin ei kuitenkaan koske henkilöitä, jotka saapuvat Suomeen sellaisesta maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä. Matalan koronariskin maiden listalle pääsee muun muassa, jos maan ilmaantuvuus­luku on ollut viimeisen kahden viikon aikana alle kymmenen koronavirus­tapausta sataatuhatta asukasta kohti. Samaisista maista tai alueilta tulevilta henkilöiltä ei myöskään edellytetä toista koronatestiä 72–120 tunnin kuluessa Suomeen saapumisesta.

Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä teemme kaikkemme, jotta jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumissamme. Alihankinta- ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuus, kuten Tampereen Messujen kaikki tapahtumat, toteutetaan Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Tampereen Messut -konserni on tehnyt tiivistä yhteistyötä valmistelujen aikana turvallisen tapahtumajärjestyksen edellytyksistä Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa.

Turvallisesti tervetuloa Tampereelle!