Alihankinta-messut

Liikennetiedote: suurtapahtuma ruuhkauttaa Tampereen liikennettä

Uutinen  20.09.2017

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen läheisyydessä autoilevia varoitetaan poikkeuksellisen vilkkaasta liikenteestä tiistaista torstaihin 26.−28. syyskuuta. Kansainvälinen teollisuuden suurtapahtuma Alihankinta 2017 ruuhkauttaa Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään liikennettä messupäivinä etenkin 8.30−11 ja 16–18 välisinä aikoina. Jonotusaika ruuhka-aikana on noin 45 min. Alueen asukkaita ja messuosallistujia kehotetaan huomioimaan liikenneturvallisuus, varaamaan tavallista enemmän aikaa matkantekoon sekä mahdollisuuksien mukaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä erityisesti tiistaina aamupäivällä ja torstaina iltapäivällä. Messuvieraita kehotetaan suosimaan maksutonta etäpysäköintiä P-Ideaparkissa, P-Ikeassa ja P-Linnakalliossa.

Alihankinta-messuista aiheutuvia ruuhkia pyritään vähentämään maksuttomilla etäpysäköintimahdollisuuksilla Ideaparkissa ja Ikeassa sekä P-Linnakalliossa, joka palvelee Vaasan suunnasta tulevia autoilijoita Pirkkalassa, noin 2 kilometrin päässä Messu- ja Urheilukeskukselta. Etäpysäköintialueilta on maksuton bussikuljetus Messu- ja Urheilukeskukselle, myös Tampereen rautatieasemalta pääsee ilmaiskyydillä paikan päälle. Etäpysäköintialueilla pysäköintitilaa on yhteensä noin 2000 autolle.

Katso video-ohjeet etäpysäköintialueille

Maksuttomat Alihankinta EXPRESS -bussit kulkevat kaikkina messupäivinä

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja Linnakallion ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä 15 minuutin välein: lähdöt Linnakalliosta klo 8–17 (to 8–16) ja paluukuljetukset klo 9.30–17.30 (to klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 10 min.

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja Ideaparkin (P-Ideapark, Ideaparkinkatu 4, Lempäälä) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä puolen tunnin välein: lähdöt Ideaparkista klo 8.30–17 ja paluukuljetukset klo 8.30–17.30 (to klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 15 min.

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja Ikean (P-Ikea, Leppästensuonkatu 4, Tampere) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä 15 minuutin välein: lähdöt Ikeasta klo 8.30–17 välisenä aikana ja paluukuljetukset klo 8.30–17.30 (to klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 10 min.

Ilmaiset bussikuljetukset Tampereen rautatieasemalta – Pysäköintipaikkoja rajoitetusti

Alihankinta-messuille on ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta. Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkityt bussit liikennöivät Tampereen rautatieaseman ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kaikkina messupäivinä klo 8–17, aina tasalta ja puolelta. Viimeinen paluukuljetus rautatieasemalle on ti–ke klo 17.30 ja to klo 16.30.

Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköinti alueella on maksullinen (6 euroa, lipuke tarkistetaan alueelta poistuttaessa). Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC) sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20.