Alihankinta-messut

#messuttiellänne: ohjeet etäpysäköintiin ja ilmaiset bussikuljetukset rautatieasemalta

Tiedote Uutinen  19.09.2018

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen läheisyydessä autoilevia varoitetaan poikkeuksellisen vilkkaasta liikenteestä tiistaista torstaihin 25.−27. syyskuuta. Kansainvälinen teollisuuden suurtapahtuma Alihankinta 2018 ruuhkauttaa Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään liikennettä messupäivinä etenkin 8.30−11 ja 16–18 välisinä aikoina. Jonotusaika ruuhka-aikana on noin 45 min. Alueen asukkaita ja messuosallistujia kehotetaan huomioimaan liikenneturvallisuus, varaamaan tavallista enemmän aikaa matkantekoon sekä mahdollisuuksien mukaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä erityisesti tiistaina aamupäivällä ja torstaina iltapäivällä. Messuvieraille suositellaan maksutonta etäpysäköintiä P-Ideaparkissa ja P-Ikeassa.

Alihankinta-messuista aiheutuvista ruuhkista pyritään tiedottamaan jo ennakkoon sosiaalisessa mediassa sekä erityisesti Härmälän alueen asukkaita Ilmailunkadun läheisyyteen asetettavilla #messuttiellänne-opasteilla. Lisäksi ruuhkia pyritään messuaikana vähentämään maksuttomilla etäpysäköintimahdollisuuksilla Ideaparkissa ja Ikeassa. Etäpysäköintialueilta on maksuton bussikuljetus Messu- ja Urheilukeskukselle, myös Tampereen rautatieasemalta pääsee ilmaiskyydillä paikan päälle. Etäpysäköintialueilla pysäköintitilaa on yhteensä noin 2000 autolle.

HUOM. Vaasan suunnalta tulevia autoilijoita ohjataan P-Ikean etäpysäköintiin aiemman P-Linnakallion etäpysäköinnin poistuttua käytöstä.

Katso video-ohjeet etäpysäköintialueille

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja Ideaparkin (P-Ideapark, Ideaparkinkatu 4, Lempäälä) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä puolen tunnin välein: lähdöt Ideaparkista klo 8.30–17 ja paluukuljetukset klo 8.30–17.30 (to klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 15 min.

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja Ikean (P-Ikea, Leppästensuonkatu 4, Tampere) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä 15 minuutin välein: lähdöt Ikeasta klo 8.30–17 välisenä aikana ja paluukuljetukset klo 8.30–17.30 (to klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 10 min.

Ilmaiset bussikuljetukset Tampereen rautatieasemalta – Pysäköintipaikkoja rajoitetusti

Alihankinta-messuille on ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta. Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkityt bussit liikennöivät Tampereen rautatieaseman ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kaikkina messupäivinä 15 min välein klo 8–10.45 sekä klo 11–17 puolen tunnin välein.

Paluukuljetukset rautatieasemalle puolen tunnin välein klo 9–14, 15 minuutin välein klo 14–17.30 (to klo 14–16.30). Lähtö D-hallin edustalta (pääsisäänkäynnin puolella), Fast Track -sisäänkäynnin edestä.

Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköinti alueella on maksullinen (6 euroa, lipuke tarkistetaan alueelta poistuttaessa). Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC) sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20.

Tarkemmat tiedot ja kartat: www.alihankinta.fi (Messuinfo) 

Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma, jossa on yli 1000 näytteilleasettajaa ja noin 20 000 messuvierasta kolmen päivän aikana. Messut ovat avoinna tiistaina 25.9. ja keskiviikkona 26.9. klo 9–17, torstaina 27.9. klo 9–16. Tarkempi messuinfo, kartat ja ajo-ohjeet osoitteessa www.alihankinta.fi (Messuinfo). Messujen käytössä on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia sekä ulkoalueet.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee vuosittain koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tapahtuma viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi@Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT