Messuvalmistelut etenevät suunnitellusti – Alihankinnassa korostuu turvallisuus | Alihankinta
Alihankinta-messut

Messuvalmistelut etenevät suunnitellusti – Alihankinnassa korostuu turvallisuus

Uutinen  24.08.2020

Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-tapahtumakokonaisuus kokoaa valmistavan teollisuuden ammattilaiset yhteen 8.–10.12. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Teollisuuden ykkösmessujen valmistelut etenevät suunnitellusti ja Tampereen Messuilla katsotaankin luottavaisin mielin tulevaan, vaikka vallitseva maailmantilanne herättääkin ymmärrettävästi myös kysymyksiä.

– Tapahtumien valmistelut etenevät tällä hetkellä täysin suunnitellusti. Tampereen Messut tekee tapahtumajärjestäjinä kaikkensa, jotta loppuvuoden messut saadaan toteutettua turvallisesti kaikkia viranomaisten asettamia suosituksia ja rajoituksia noudattaen, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

– Nykyisiä määräyksiä ja ohjeistuksia pystymme hyvin noudattamaan, sillä esimerkiksi messuhallien suuri pinta-ala mahdollistaa turvallisten etäisyyksien pitämisen ja monilla sisäänkäynneillä voimme vähentää jonottamisesta aiheutuvaa tungosta. Lisäksi olemme saaneet kesän aikana toteutetuista tapahtumista hyviä vinkkejä, joita voimme hyödyntää taataksemme turvalliset vierailut messuillamme. Luottavaisin mielin siis valmistelemme loppuvuoden tapahtumia, Vähätalo lisää.

Tampereen Messuille turvallisten messujen järjestäminen on ensiarvoisen tärkeää, ja sen vuoksi yrityksellä on turvallisuusohjeet, joita noudatetaan kaikissa konsernin tapahtumissa. Messuhalleissa on esimerkiksi jaossa kasvomaskeja ja käsidesiä. Myös turvaväleihin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota. Turvallisuusohjeet on julkaistu Tampereen Messujen nettisivuilla: https://www.tampereenmessut.fi/tiedotteet/Turvallisuusohjeet_pandemiaan_liittyen_4325.html.

Turvallisuuden huomioiminen Tampereen Messujen tapahtumissa näkyy myös siinä, että osa messujen sisällöistä toteutetaan myös virtuaalisesti. Tampereen Messut Oy valmisteleekin parhaillaan yhdessä yhteistyökumppaneidensa teknologiastartup Zoanin ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa virtuaalitapahtumia tukemaan marraskuussa järjestettäviä Suomen Kädentaidot-messuja sekä Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-tapahtumakokonaisuutta.

Yrityksen talous vakaa

Vaikka usko tulevaan on vahva, seuraavat tapahtumajärjestäjät tarkasti viranomaisten määräyksiä. Jos tilanne koronapandemian osalta pahenee syksyn aikana niin, että viranomaiset kieltävät suurten tapahtumien järjestämisen tänä vuonna, Tampereen Messut noudattaa kyseistä linjausta.

– Korona aiheuttaa meille suuria taloudellisia haasteita. Tampereen Messujen taloudellinen tilanne on kuitenkin vakaa, joten tulemme selviämään tästä vuodesta, eikä asiakkaiden tarvitse pelätä messujen tulevaisuuden takia, Vähätalo vakuuttaa.

Messujen merkitys korostuu

Poikkeusvuonna messujen merkitys näyttää kasvavan, sillä esimerkiksi pitkien etätyöpätkien vuoksi kohtaamiset sekä asiakkaiden että oman alan ammattilaisten kanssa ovat jääneet vähiin.

– Kohtaamisten tärkeys ja kaupanteon merkitys eivät ole kadonneet mihinkään, joten sekä Suomen Kädentaidot -messut että Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-tapahtumakokonaisuus ovat poikkeusvuonnakin tärkeitä tapaamispaikkoja alojen ammattilaisille ja asiantuntijoille, muistuttavat Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen ja Alihankinta-tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Tanja Järvensivu.

Messuille tullaan tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin toimijoihin ja tuotteisiin. Monille näytteilleasettajille messut ovat yksi vuoden tärkeimmistä paikoista tehdä kauppaa ja luoda kontakteja. Kiinnostus messuja kohtaan ei olekaan hävinnyt, sillä esimerkiksi Alihankinta-tapahtumakokonaisuuteen on tällä hetkellä ilmoittautunut lähes 800 näytteilleasettajaa.

– Sekä Alihankinnalla että Suomen Kädentaidoilla on pitkä historia, jonka aikana on koettu erilaisia haastavia aikoja. Niistä on kuitenkin selvitty. Me messujärjestäjinä teemme kaikkemme, että voimme myös tänä vuonna taata asiakkaillemme turvalliset ja merkitykselliset messut, Järvensivu korostaa.