Alihankinta-messut

Mopon huoltosarja toi voittajajoukkueen Alihankinta-messuille

Uutinen  26.09.2019

Teollisuuden ammattilaisten lisäksi Alihankinta-messut herätti kiinnostusta myös tulevaisuuden työelämän tähtien joukossa. Helsingin metalliteollisuuden piiriyhdistys ry:n (HMPY) järjestämän Luo metallista -kilpailun voittajajoukkue vieraili torstaina 26.9. Alihankinta-messuilla.

Urheilupuiston koulun voittajajoukkueen jäsenille Eemil Rehulle, Viljami Immoselle ja Markus Turuselle sekä opettaja Waltteri Tuikkaselle messuvierailu oli osa palkintokokonaisuutta.

Tällä hetkellä 9-luokkaa käyvät nuoret miehet osallistuivat viime lukukaudella voittoisaan kilpailuun suunnittelemalla ja toteuttamalla mopon huoltosarjan.

− Keksimme aiheen täysin omasta tarpeesta. Huoltosetti on nyt kovassa käytössä, kertoo Eemil Rehu.

Voiton ratkaisi hyvin huolellinen ja laadukas käyttöesineen toteutus. Kilpailun raatilaiset arvostivat erinomaista työn jälkeä ja yksityiskohtiin asti suunniteltua käyttömukavuutta. Kilpailutyön parissa aherrettiin koko viime lukuvuosi. Opettaja Tuikkasen mukaan itseohjautuvia ja taitavia oppilaita ei tarvinnut paljon motivoida.

− Olin apuna, jos he sitä tarvitsivat. Vertauskuvallisesti annoin kalastusvälineet ja pojat itse hoitivat kalastuksen. Tiesin, että tässä kolmikossa on ainesta hyvään lopputulokseen.

Vuosittaisen HMPY:n järjestämän metallityökilpailun tärkeimpänä tavoitteena on nostaa metalliteollisuuden kiinnostavuutta tulevaisuuden työpaikkana. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän kilpailun tärkeitä tavoitteita ovat myös nuorten innostaminen metallialan opintoihin ja kiinnostuksen herättäminen koulun teknisiä töitä kohtaan.

Voittajakolmikko allekirjoittaa kilpailun tavoitteiden täyttyneen loistavasti. Koulun nykyaikainen oppimisympäristö, kilpailun tuomat onnistumiset ja messuvierailu ovat kiillottaneet nuorten miesten käsityksiä teknologiateollisuuden työpaikoista. Yksi joukkueen jäsenistä, Viljami Immonen, aikoo peruskoulun jälkeen jatkaa opiskelemaan metallialaa. Eemil Rehulle kilpailu on ollut erinomainen jatkumo rakkaalle harrastukselle.

− Niin kauan, kun työvälineet ovat pysyneet kädessä, olen puuhannut kaikenlaista.

Peruskoulun jälkeen Rehu aikoo suunnata lapsuuden unelma-ammattinsa pariin.

− Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa metallialasta, mutta olen 5-vuotiaasta asti halunnut lähihoitajaksi. Jatkan kuitenkin metallialan harrastuksen parissa.

HMPY:n hallituksen puheenjohtajan Anne Nurmisen mukaan metallialan tulevaisuuden tekijöiden innostamisen lisäksi kilpailun tärkeä tehtävä on myös alan harrastuneisuuden tukeminen. Kilpailu järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Kilpailuun ilmoittautuminen on auki 30.10. asti ja kilpailuaineiston viimeinen toimituspäivä on 31.3.2020. Kilpailu on suunnattu Uudenmaan yläkoululaisille.