Alihankinta-messut

Nuoriin panostaminen saa Suomen lentoon

Uutinen  20.09.2017

Ilkka Brotherus sanoo, että Suomi on yksi parhaita paikkoja ihmisille ja yrityksille.

1. Miten valmistava teollisuus voi menestyä Suomessa?

Meidän on ajateltava isosti: kehitettävä uusia tuotteita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin globaalisti. Meidän on myös uskallettava lähteä myymään niitä maailmalle. Luotan nuoriin! Meillä on nykyisin ihan eri tavalla uskallusta, intoa ja innovatiivisuutta kuin ennen.

Itse valmistuksessa kustannustaso on täällä korkea, joten meidän on hyödynnettävä uusimpia työkaluja ja tuoreinta tietoa pitääksemme hintaeron mahdollisimman pienenä. Myös verkostoituminen on tärkeää.

2. Miten 100-vuotiaan Suomen talous saadaan nousuun?

Ennen kaikkea tarvitaan iso reivaus asenteessa. Yleinen riitely ja kritisointi pitää unohtaa ja kääntää ajattelua positiiviseksi – ryhdytään tekemään asioita yhdessä, koko maan hyväksi.

3. Mitä suomalaisuus merkitsee yrittäjälle?

Tekemämme työn kautta olemme rakentamassa Suomea ja viemässä tätä maata eteenpäin. Ulkolaiset yhtiöt voivat olla ja ovatkin usein hyviä omistajia, mutta kun tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja pitää kantaa yhtiö yli vaikeuksien, tarvitaan suomalaista sydäntä. Meillä on muitakin tehtäviä kuin vain tuottaa voittoa. Maailmalla on kuitenkin selvää, että tuote, palvelu ja niiden laatu ratkaisevat. Terve kansallistunne on hyvä asia, mutta sillä ei pohjimmiltaan ole muille merkitystä.

Ilkka Brotherus on suomalainen yrittäjä ja yritysjohtaja, siivousvälineitä valmistavan Sinituote Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja vuodesta 1988. Sinituote-konserniin kuuluvat myös Lundia, Omatalo sekä hydraulisia paalutuskoneita valmistava Junttan.

Alkuperäinen julkaisu Be Groupin Teräs 1/2017 / Teksti: Anne Hänninen & Kuvaaja: Juha Törmälä