Alihankinta-messut

Sandvik Mining and Construction on vuoden 2016 kumppaniyritys

Uutinen  19.06.2016

Alihankinta-messujen kumppaniyrityksenä toimii tänä vuonna kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni Sandvik Mining and Construction Oy. Yli 130 maassa toimiva yritys tarjoaa maailman laajimman tuotevalikoiman laitteita kallionporaukseen, louhintaan, murskaukseen, rikotukseen ja materiaalin käsittelyyn. Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Hollolassa ja Vantaalla.

– Sandvik on Alihankinnan kolmas kumppaniyritys. Aloitimme kumppanuudet pari vuotta sitten Ponsse Oyj:n kanssa ja viime vuoden kumppani oli Normet Oy. Kumppanuuden idea on, että tuomme yhdessä merkittävän ja menestyvän päähankkijayrityksen kanssa esille alihankkijoiden tärkeyttä, suomalaisten vahvaa insinööriosaamista sekä toimivan ja luotettavan yhteistyön merkitystä globaaleilla markkinoilla. Vaikka on paljon puhuttu siitä, että kansainvälisten päähankkijoiden intressit ovat alihankintaketjun suhteen maailmalla, ei tilanne ole ihan niin mustavalkoinen. Huippuosaamisella kumppanuudet globaalien päähankkijoiden kanssa ovat täysin mahdollisia. Haluamme myös herätellä päähankkijoita, jotta hankintoja tekevät ihmiset kokisivat hyödylliseksi tulla messuille tapaamaan alihankkijoita, tutustumaan yritysten osaamiseen sekä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

 

– Alihankinta kokoaa Suomen teollisuuden näyttävästi yhteen ja tapahtuman myötä Tampereella on hyvä ja kansainvälinen tekemisen meininki. Tämän vuoden pääteemat digitalisaatio ja johtaminen koskettavat myös meidän toimintaa, joten on ilo olla mukana kumppaniyrityksenä. Panostamme vahvasti tutkimukseen, tuotekehitykseen ja turvallisuuteen sekä uusien laitteiden ja innovaatioiden jatkuvaan kehittämiseen. Monitahoisella yhteistyöllä on nykyään todella iso merkitys ja toimivat kumppanuudet ovat edellytys yritysten menestykselle ja kilpailukyvylle, toteaa Sandvikin Lahden tehtaan johtaja Jussi Maksimainen.