Alihankinta-messut

Varmista yrityksesi kilpailukyky kehittämällä tuottavuutta

Uutinen  07.05.2018

Kotimaisissa alihankintateollisuuden yrityksissä käydään nyt jatkuvaa keskustelua tuottavuudesta ja sen tehostamisesta. Toisaalla pohditaan työmenetelmien kehittämistä ja työntelijöiden kouluttamista, toisaalla katseet kohdistuvat ensisijaisesti automaatioratkaisuihin ja robotteihin.

Joka tapauksessa tuottavuudessa on kyse siitä, että investoimalla uudistuksiin ja laajentumalla säilytetään kilpailukyvyn lisäksi kilpailuetu. Vanavedessä tulee tarve myös kouluttaa työntekijöitä, jotta heidän osaamisensa vastaa yrityksen ja tulevaisuuden työelämän vaatimuksiin.

Keskeistä kehittää menetelmiä ja lisätä työntekijöiden monitaitoisuutta

Myös tamperelainen voimansiirtokomponentteja suunnitteleva ja valmistava Katsa Oy on viime vuosina tehnyt koneinvestointeja sekä kehitystyötä tuottavuuden lisäämiseksi. Kysyimme Katsa Oy:n tuotantopäälliköltä Juha Sunilta, mitä tuotannon tehostaminen tarkoittaa heille ja kuinka se näkyy yrityksen arjessa?

– Olemme hankkineet lähiaikoina kaksi uutta robottisolua sekä sorviin panostusautomaatin. Ja kyllä, uudet automaatioratkaisut ovat tuoneet toivottua tehokkuutta, kertoo Suni.

– Koneinvestointien lisäksi keskeistä on kehittää menetelmiä ja lisätä työntekijöiden monitaitoisuutta. Olennaista on, että työntekijät voivat siirtyä työpisteestä toiseen tarpeen mukaan sekä hyödynnetään monikonekäyttöä. Näin saamme parannettua joustavuutta ja tehokkuutta.

Valmistelutöihin aiempaa enemmän huomioita

Katsan laadun kulmakivinä ovat pitkälle kehitetyt prosessit, korkeatasoinen osaaminen, moderni konekanta sekä tinkimätön laadunvarmistus.

– Etukäteen tehtävä menetelmätyö ja esivalmistelut ovat lisääntyneet. Valmistelutöihin kiinnitetään koko ajan enemmän huomiota ja aikaa, mutta tuotannon edetessä se kannattaa. Piirustukset, työohjeet ja tarkastusraportit ovat kaikki tietokoneella, mikä puolestaan nopeuttaa tekemistä, jatkaa Suni.

Työergonomia lisää viihtyvyyttä ja turvallisuutta – ja tuo tehoja tekemiseen

– Työturvallisuus on meille tärkeä asia ja enenevissä määrin kiinnitämme huomioita myös työergonomiaan jo siinä vaiheessa, kun uusia koneita asennetaan. Viihtyvyys ja turvallisuus lisäävät työn mielekkyyttä ja sitä kautta tehokkuutta, summaa Suni.

Katsa Oy suunnittelee ja valmistaa voimansiirtokomponentteja. Katsa palvelee vaihdeasiakkaita asiakasräätälöityjen erikoisvaihteiden toimittajana. Voimansiirron käyttäjille Katsa tarjoaa mallinnusta, modernisointeja, vaihdehuoltoa sekä varaosia. Erilaisia hampaallisia osia Katsa valmistaa sekä yksittäis- että sarjavalmistustarpeisiin.

Mitkä toimenpiteet toisivat lisää tehoja teidän bisnekseen? Laita Alihankinta-messujen päivämäärät 25.–27.9.2018 kalenteriin jo nyt ja tapaat paikan päällä Tampereella alan yrittäjät ja potentiaaliset alihankkijaverkostot sekä poimit uusia ideoita omaan tekemiseen.