Alihankinta-messut

Vuoden teollisuusteko 2021: AGCO Power Oy

Uutinen  22.09.2021

Alihankinnan keskiviikossa tehtiin historiaa, kun tapahtumakokonaisuuden pääkumppani Business Tampereen lanseeraama Vuoden teollisuusteko -tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran. Voittajaksi kolmesta ehdokkaasta nousi AGCO Power Oy.

Vuoden teollisuusteko 2021 -palkinnon voittaja on AGCO Power Oy, joka on investoinut vahvasti moderniin tuotanto- ja kokoonpanoympäristöönsä Nokialla. Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuuden HEAT Stagella tunnustuksen vastaanotti AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala ja jakoi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Valtakunnallinen Vuoden teollisuusteko -palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tunnustus nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen.

– AGCO Powerin edelläkävijäinvestointi huippunykyaikaiseen tuotanto- ja kokoonpanoympäristöön ja panostukset kouluttamiseen sekä verkostotyöhön näyttävät suuntaa ja inspiroivat. Robotiikkaa, automaatiota ja uutta työstöteknologiaa hyödynnetään uudessa ympäristössä laajasti. Investointi myös kumuloi runsaasti työtä sekä Suomeen että globaalisti, kertoo Business Tampereen teollisuuden tutkimuksen ja kehityksen asiakkuusvastaava Heini Wallander palkitsemisen perusteista.

AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala näkee tulevaisuuden valoisana, kunhan toimenpiteet ovat oikeita sekä yritysten että valtion tasolla.

– Suomalaisen teollisuustuotannon tulevaisuus on meidän omissa käsissämme, kun huolehdimme että meillä on osaava henkilöstö, laatu korkealla tasolla ja investoimme fiksusti uuteen teknologiaan. Yhteiskunnan tukea tarvitaan laadukkaan koulutuksen järjestämiseen, jotta saadaan päteviä ja motivoituneita henkilöitä jokaiselle portaalle. Meille myönnetty palkinto kertoo, että suuntamme on oikea. Kiitämme siitä ja jatkamme samaan malliin, Juha Tervala sanoo Business Tampereen julkaisemassa tiedotteessa.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere valitsi voittajan ehdotuksista, joita olivat haulla vastaanottaneet. Business Tampere toivoi ehdokkaita esimerkiksi teollisuuden näkyvyyden ja imagon, monimuotoisuuden lisääntymisen ja kasvun sekä kansainvälistymisen saralta. Tulleista ehdotuksista haluttiin nostaa esiin erityisesti suomalaista osaamista ja rohkeutta investoida teollisuuteen.

Kärkikolmikossa oli AGCO Powerin lisäksi AerOff Oy sekä professori Reijo Tuokko. Business Tampereen perusteluissa nostettiin esiin AerOffin innovatiivinen keksintö työstökoneiden lastuamisnesteen parissa, jolla saadaan terveydelle haitalliset aerosolit poistettua, säästetään lastuamisnestettä ja konepajan voc-päästöt pienenevät. Ehdokas professori Reijo Tuokon uraauurtava työ suomalaisen valmistavan teollisuuden ja yritysten EU-toiminnan näkyvyyden ja osallistumisen tiimoilla nostettiin vahvasti esiin perusteluissa. Elinkeino- ja kehitysyhtiön mukaan professori Tuokko on vaikuttanut suuresti EU:n innovaatiojärjestelmään ja suomalaisille tärkeiden valmistavan teollisuuden esille nostamiseen 2010-luvulla.

Vuoden teollisuusteko -palkinto jaetaan jatkossa vuosittain. Tunnustus nostaa esiin teollisuuden ajankohtaisia, vaikuttavia ja positiivisia tekoja. Hyvällä syyllä voidaankin todeta, että sen jakaminen teollisuuden alan ykköstapahtumassa Alihankinnassa on täsmälleen oikealla sijallaan.

Lisätietoja:
Teollisuuden tutkimuksen ja kehityksen asiakkuusvastaava Heini Wallander, Business Tampere
+358 40 735 5177 heini.wallander@businesstampere.com