Alihankinta-messut

Vuoden teollisuusteko -palkinto on valtakunnallisesti merkittävä

Kolumni  22.09.2022

Saimme viime vuonna Vuoden Teollisuusteko -palkinnon ja olemme siitä edelleen hyvin otettuja ja ylpeitä. Palkinnon perusteina olivat AGCO Powerin voimakkaat investoinnit moottoreiden ja voimansiirtokomponenttien valmistukseen Nokian Linnavuoressa. Myös ennakkoluulottomalla automaation soveltamisella eri prosesseihin ja panostuksellamme osaamiseen oli vaikutuksensa palkinnon saamiseen.

AGCO Power on hyvä esimerkki yrityksestä, johon ulkomainen omistaja on valmis satsaamaan, kun yrityksen osaaminen on hyvällä tasolla. Vuonna 2019 alkanut viiden vuoden investointiohjelmamme sisältää noin 70 miljoonan euron investoinnit moderniin ja joustavaan valmistusteknologiaan logistiikkaan, kokoonpanoon ja koneistukseen.

Vuoden Teollisuusteko -palkinto tuo mielestäni hyvin esiin teollisuuden merkitystä kansantaloudelle. Sitä ei aina ymmärretä, vaikka Suomessa on paljon hienoja yrityksiä, jotka työllistävät valtavan määrän osaajia ja tuovat kaivattuja veroeuroja maahamme. Kun palkinnon kautta teollisuuden merkitystä nostetaan laajempaan tietoisuuteen, lisätään samalla toivottavasti myös sen arvostusta.

Teollisuuden osaajapula on jo nyt arkipäivää ja suunta on huolestuttava nuorten ikäluokkien pienentyessä. Nuorilla on usein väärä mielikuva nykyaikaisesta teollisuustyöstä, eivätkä he välttämättä harkitse teollisuutta vaihtoehtona uraa suunnitellessaan. On tärkeää tuoda esiin, että alalla on tarjolla monenlaisia mielenkiintoisia työtehtäviä hyvin erilaisissa ympäristöissä.

Yhteiskunnan on huolehdittava, että saamme muuttuviin tarpeisiin osaajia niin toisen asteen koulutuksesta kuin korkeakouluistakin. On tärkeää, että teollisuudelle luodaan mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Lisäksi Suomessa pitää olla helppo investoida ja laajentaa toimintaa ilman tarpeetonta byrokratiaa.

Vuoden Teollisuusteko -palkinto AGCO Powerille paljon positiivista julkisuutta ja ansaittua kiitosta sen eteen työskennelleille osaajillemme.

Tulevaisuudessa toivomme, että toimintaympäristö normalisoituisi ja toimintaa voidaan kehittää eteenpäin vailla pandemian, sodan, energiakriisin jne. tuomia lisähaasteita. Toivomme myös, ettei työntekijäpula tule esteeksi kasvumme jatkumiselle.

Kirjoittajana VP Juha Tervala, AGCO Power, AGCO Power Inc.

 

AGCO Power palkittiin 2021 Vuoden Teollisuusteko -tunnustuksella. Business Tampereen jakama tunnustuspalkinto nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Tunnustus nostaa esiin teollisuuden ajankohtaisia, vaikuttavia ja positiivisia tekoja.

Vuoden Teollisuusteko 2022 jaetaan keskiviikkona 28. syyskuuta 2022 klo 11.30 Alihankinta-tapahtumassa Tampereella.