Alihankinta-messut

Liikennetiedote: etäparkista sujuvasti messuille

Tiedote  19.09.2019

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen lähellä autoilevia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota matka-aikoihin ja varoitetaan poikkeuksellisista liikenneruuhkista Alihankinta-messujen aikana 24.–26.9. Teollisuuden suurtapahtuma ruuhkauttaa Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueita messupäivinä erityisesti klo 8.30–11 ja 16–18. Lähialueiden asukkaita ja messuosallistujia pyydetään huomioimaan liikenneturvallisuus. Liikkumiseen on hyvä varata tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä käyttää vaihtoehtoisia reittejä erityisesti messujen avajaispäivänä tiistaina ja päätöspäivän iltapäivällä torstaina.

Messuvieraille suositellaan maksutonta etäpysäköintiä P-Ideaparkissa ja P-Ikeassa. Ensimmäistä kertaa messuvierailla on käytettävissään veloitukseton kuljetus Tampere-Pirkkalan lentokentältä Alihankinta Airport Shuttlella.

Uutinen: Uusi Alihankinta Airport Shuttle Tampere-Pirkkalan lentokentältä

Alihankinta-messujen ruuhkista tiedotetaan jo ennakkoon sosiaalisessa mediassa. Lähialueen asukkaita on muistutettu liikenneruuhkista Ilmailunkadun läheisyyteen asennetuilla Messut tiellänne -opasteilla. Ruuhkia vähennetään maksuttomilla etäpysäköintialueilla Ikeassa ja Ideaparkissa, joista on maksuton bussikuljetus Messu- ja Urheilukeskukseen. Etäpysäköintialueilla on pysäköintitilaa yhteensä noin 2000 autolle. Vaasan suunnalta tulevia autoilijoita ohjataan P-Ikeaan opastein jo hyvissä ajoin.

– Pyrimme helpottamaan liikenteen ruuhkautumista monin tavoin. Bussien määriä on kasvatettu ja liikenteen sujuvoittamiseksi Sarankulman risteyksen liikennevalojen aikoja on säädetty pidemmiksi. Pysäköimällä etäparkkiin ja noudattamalla liikenteenohjaajien merkkejä, messuilta poistuminen sujuu rauhallisesti, sanoo järjestelypäällikkö Touko Setälä Tampereen Messut Oy:stä.

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja P-Ideaparkin (Ideaparkinkatu 4, Lempäälä) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä puolen tunnin välein. Lähdöt Ideaparkista ti–ke klo 8.30–17 ja torstaina 8.30–16. Paluukuljetukset klo 8.30–17.30 (torstaina klo 16.30 asti). Ajoaika on noin 15 minuuttia.

Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkitty linja P-Ikean (Leppästensuonkatu 4, Tampere) ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kulkee kaikkina messupäivinä 15 min välein. Lähdöt Ikeasta klo 8.30–17 ja paluukuljetukset 8.30–17.30 (torstaina 16.30 asti). Ajoaika on noin 10 minuuttia.

Ilmaiset bussikuljetukset Tampereen rautatieasemalta – Pysäköintipaikkoja rajoitetusti

Alihankinta-messuille on ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta. Alihankinta EXPRESS -tunnuksella merkityt bussit liikennöivät Tampereen rautatieaseman ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välillä kaikkina messupäivinä 15 minuutin välein klo 8–10.45 sekä klo 11–17 puolen tunnin välein. Paluukuljetukset rautatieasemalle puolen tunnin välein klo 9–14 ja 15 minuutin välein klo 14–17.30 (torstaina klo 14–16.30). Bussit lähtevät D-hallin edustalta (pääsisäänkäynnin puolella), Fast Track -sisäänkäynnin edestä.

Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu alueella on 6 euroa ja Moovy-sovelluksella 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan alueelta poistuttaessa. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC) sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20. Tarkemmat tiedot ja kartat: www.alihankinta.fi (Messuinfo)

Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma, jossa on yli 1000 näytteilleasettajaa ja noin 20 000 messuvierasta kolmen päivän aikana. Messut ovat avoinna tiistaina 24.9. ja keskiviikkona 25.9. klo 9–17, torstaina 26.9. klo 9–16. Tarkempi messuinfo, kartat ja ajo-ohjeet osoitteessa www.alihankinta.fi (Messuinfo). Messujen käytössä on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia sekä ulkoalueet.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi@Alihankinta, #Alihankinta2019, #AlihankintaHEAT