Alihankinta | Tervetuloa Suomen suurimpaan teollisuuskylään

Alihankinta - Globally local

26.–28.9.2023


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #GloballyLocalTeollisuuden ammattilaisten kohtaamispaikka

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät.

Alihankinta-tapahtuman teema vuonna 2023 on Globally Local.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Teollisuus on yhteinen - 35-vuotias Alihankinta viitoittaa tulevaisuuden

Alan johtava teollisuustapahtuma Alihankinta järjestetään jälleen 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana on ajankohtainen Globally Local, joka puhuttaa teollisuuden tuotannon, osaamisen, yhteyksien sekä teknologian näkökulmista.

Alihankinta 2023 on näytteilleasettajapaikoiltaan loppuunmyyty. Median akkreditoituminen ja maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumaan on avoinna.

Talouselämä | Patrian kansainvälinen kasvu nojaa kotimaiseen teknologiaosaamiseen

Patrian uusin ajoneuvoteknologia ja älykkäät elinkaaripalvelut kiinnostavat maailmalla. Menestys pohjaa suomalaiseen huippuosaamiseen ja vankkaan kokemukseen teollisesta yhteistyöstä erilaisissa toimintaympäristöissä. Paikallinen osaaminen ja kansainvälinen tuotanto kotimaassa ovat myös Alihankinta 2023 -tapahtuman keskiössä.

Suorituskykyä kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä, ilmassa ja verkossa – sitä lupaa kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan yritys Patria. Suomen puolustusvoimien strategisen kumppanin palveluille riittää kysyntää kansainvälisillä markkinoilla.

Kolumni | Suomalaisen kumiteollisuuden maailma on lokaalisti globaali

Suomessa toimii sitkeä ja joustava kumiteollisuus, joka on kriittinen toimija monissa eurooppalaisissa ja kansainvälisissä arvoketjuissa. Ilman kumiteollisuuden yrityksiä, olisi monen suomalaisen ja eurooppalaisen vientituotteen tekeminen paljon hankalampaa. Myös vaikkapa EU:n strategisen autonomian kannalta kriittisten raaka-aineiden tuottaminen tai uusien prosessien ja tuotantolaitosten sekä infrastruktuurin kannalta kumiteollisuus on kriittinen toimija. Täältä pohjoisesta ponnistava kumiteollisuuden yritys on siis todellakin lokaalisti globaali.

Kolumni | Kotonaan kuin maailmalla?

Sanotaan, että Suomi elää viennistä. Jokainen ulkomailta ostettu tuote ja palvelu tulisi kattaa viennillä, jotta vaihtotase pysyisi balanssissa. Kun katsotaan yksittäisiä, lähes kokonaan kotimaista liiketoimintaa tekeviä teknologiateollisuuden alihankintayrityksiä, voi näiden yritysten rooli viennin mahdollistajina päästä helposti unohtamaan.

Suomalainen teknologiateollisuus on alihankintateollisuutta.

Kuvateksti vuodelta 1988: H. Laakkonen ja P. Laakkonen -vuoden alihankkijat - sekä S. Kovalainen Normet Oy:stä - vuoden alihankinnan ostaja - saivat palkintonsa Hotel Ilveksen iltatilaisuudessa.

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija -tunnustukset tukevat LOGYn tavoitteita

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija -tunnustusten tarkoituksena on edistää suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista. Palkintojen historia ulottuu vuoden Alihankintaa kokeneemmaksi, sillä se on jaettu aina vuodesta 1987.

LOGY on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, joka tarjoaa jäsenilleen alan tuoreimman tiedon, hyödyllisimmät ideat ja arvokkaimmat kontaktit.

Kolumni | Kone- ja metallialan vetovoima nuorten keskuudessa kasvussa

Kone- ja metalliala on kautta aikojen ollut yksi teollisuuden kulmakivistä, ja viime vuosina se on saanut uutta potkua ja vetovoimaa teknologian nopean kehityksen sekä kestävän kehityksen painotusten myötä. Hakijamäärät esim. ammatilliseen koulutukseen ovat viime vuosina olleet tasaisessa kasvussa. Tämän kasvavan vetovoiman taustalla on useita tekijöitä, jotka yhdessä luovat innostavia mahdollisuuksia niin yrityksille kuin koko yhteiskunnalle.

Yhteistyössä:

KUMPPANIYRITYS 2023: Patria

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen sekä lentokoulutuksen tuottaja.

Patria tarjoaa asiakkailleen operatiivisen suorituskyvyn, kaluston käytettävyyden ja valittujen tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita sekä jatkuvaa kehittämistä.

Teknologiateollisuus ry Kumiteollisuus ry Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry Muoviteollisuus ry

26.–28.9.2023


ti–ke 9–17, to 9–16
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Alihankinta #GloballyLocalAlihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan näkymistä sekä alan tulevaisuudesta. Alan ykköstapahtumassa kohtaavat teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät.

Alihankinta-tapahtuman teema vuonna 2023 on Globally Local.

Rekisteröidy kävijäksi › Uutiset ›

Aukioloajat

Tiistaina 26.09.2023 klo 9:00-17:00
Keskiviikkona 27.09.2023 klo 9:00-17:00
Torstaina 28.09.2023 klo 9:00-16:00

Ajankohtaista