Alihankinta-messut

Alihankinta-messujen rohkea avaus antoi uskoa tulevaan

Tiedote  23.09.2021

Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 järjestettiin 21.–23.9.2021 pandemian tuoman välivuoden jälkeen. Terveysturvallisuus edellä toteutettu tapahtuma kokosi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 917 näytteilleasettajaa 16 maasta ja 7460 kävijää.  Pääkumppanina tänä vuonna toimi Business Tampere. Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään seuraavan kerran 27.–29.9.2022. Tapahtuman teema on Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 onnistui vallitsevassa tilanteessa hyvin, vaikka kävijämäärä yli puolittui normaalivuosiin verrattuna. Perinteisesti tapahtuma on tuonut Tampereelle yli 16 000 messuvierasta.

– Lämmin kiitos äärimmäisen sitoutuneille näytteilleasettajille ja kumppaneille Alihankinta-messuista. Saimme todella kokea, että tätä 33-vuotista tapahtumaa viedään yhdessä eteenpäin näiden vaikeiden aikojen yli. Tunnelma oli varsin positiivinen ja yhdessä jaettu ilo siitä, että vihdoin tapahtuma saatiin toteutettua, oli aistittavissa koko messujen ajan. Se tunnettu ”alihankintahenki” näytti olevan yhä voimissaan pandemia-ajasta huolimatta. Yrityksiltä löytyi kiitettävästi ymmärrystä sille, että rajoitukset, etätyösuositukset sekä matkustus- ja liikkumiskiellot vaikuttivat isosti kokonaiskävijämäärään. Vastapainoksi saimme paljon palautetta kävijöiden hyvästä laadusta ja ennen kaikkea siitä, että rohkeasti toteutimme tämän tapahtuman. Terveysturvallisuustoimet saivat myös kiitosta. Olemme iloisia siitä, että saimme tarjota teollisuuden toimijoille tärkeitä ja odotettuja kohtaamisia, sanoo tapahtumasta vastaava Tampereen Messut -konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tanja Järvensivu.

Vuoden teollisuusteko palkittiin ensimmäistä kertaa

Alihankinnan toisena päivänä tehtiin historiaa, kun tapahtuman pääkumppani Business Tampereen lanseeraama Vuoden teollisuusteko -tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran. Voittajaksi kolmesta vahvasta ehdokkaasta nousi nokialainen AGCO Power Oy. Palkinnon vastaanotti AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala ja jakoi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Tunnustus nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Vuoden teollisuusteko -palkinto jaetaan jatkossa vuosittain.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2021 Päähankkija -palkinnon saajaksi valittiin Finn-Power Oy ja Vuoden 2021 Alihankkija -palkinnon sai Coreplast Laitila Oy. Palkinnot vastaanottivat Finn-Power Oy:n ostojohtaja Tero-Jussi Teppo sekä Coreplast Laitila Oy:n toimitusjohtaja Mikko Toivonen ja myyntijohtaja Kauko Kämäräinen. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista. Vuoden 2021 Päähankkija Finn-Power Oy / Vuoden 2021 Alihankkija Coreplast Laitila Oy.

Ensi vuoden teemana ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”

Alihankinta ja AlihankintaHEAT – tapahtumakokonaisuuden teemana oli tänä vuonna Datasta bisnestä, jonka näkökulmina korostuivat älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus. Tapahtuman teemakummeina toimivat johtaja Jani Savinainen Sandvik Mining and Construction Oy:stä, operatiivinen datajohtaja Anni Rasinen Fiskars Groupista sekä yritys- ja kyberturvallisuuden asiantuntija Mika Susi. Seuraavan kerran Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään 27.–29.9.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Teemana on ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Normaalivuosina tapahtuma on koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 16 000–18 000 messuvierasta. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

Kuvat, tiedotteet ja muu mediamateriaali: tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki/alihankinta/2021/

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Alihankinta & AlihankintaHEAT -projektipäällikkö, p. 050 536 8133
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081