Alihankinta-messut

Teollisuuden tulevaisuuden tekijät tapaavat syyskuussa Tampereella

Tiedote Uutinen  24.08.2018

Mistä löytyy viisastenkivi, joka ratkaisee suomalaisen valmistavan teollisuuden tuottavuuden haasteet? Pula osaavasta työvoimasta on ilmeinen ja useiden toimijoiden kasvun tiellä on ongelma: kotimaiset alihankkijat eivät pysty vastaamaan tilaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja laatuvaatimuksiin tarvittavassa aikataulussa. Löytyvätkö ratkaisut uudesta automaatiosta, automaatioratkaisuiden älykkäästä päivittämisestä vai manuaalisen työn kehittämisestä? Koko Suomen teollisuus kokoontuu paitsi näiden aiheiden myös yli 1000 näytteilleasettajan esittelemien innovaatioiden äärelle Alihankinta-messuille 25.–27.9.2018 Tampereelle. Alihankinta 2018 -messujen teema on tuottavuus ja kumppaniyritys maailman johtava hitsausautomaatioratkaisujen toimittaja Pemamek Oy.

Messuilla on mukana yli 200 uutta yritystä v. 2017 verrattuna ja AlihankintaHEATin startupit esittelevät teknologiaratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin.Kolmatta kertaa toteutettava teollisuus- ja startup-yritysten verkostoitumistapahtuma haluaa haastaa teollisuuden perinteiset ajattelu- ja toimintatavat.

− AlihankintaHEATissa visioidaan, miltä suomalaisen valmistavan teollisuuden tulevaisuus näyttää ja kuinka teknologiat muuttavat toimintaa ja työuria. Heat Stagella kuullaan tuoreimpia katsauksia alan odotuksista sekä tarinoita uudistuvasta ja älykkäästä teollisuudesta. Pääaulaan siirtyvässä HEATissa on mukana innostavia startupeja ja ennätysmäärä kasvuyrityksistä kiinnostuneita kumppaneita, kertoo tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä.

Lisätiedot: alihankinta.fi/heat

Näkökulma: Robotiikka ja automaatio ovat teollisuuden tuotannon turvaajat

Työikäisten suomalaisten määrä kääntyi laskuun vuonna 2010. Pula osaavasta työvoimasta on jo nyt monen yrityksen kasvun jarru. Miten tivolia pyöritetään jatkossa, kun tuottavuutta pitää kyetä koko ajan parantamaan, kapasiteettia lisäämään ja laatua parantamaan?, kysyy tuotantojohtaja Kari Sinkkonen Kaptas Oy:stä.

− Automaation kehittäminen on yksi tie. Sitä mieltä on myös Suomen hallitus, joka visioi älykkäästä robotiikasta ja automaatiosta Suomen tulevaisuuden turvaajaa. Automaatio nähdään todellisena mahdollisuutena kaikilla toimialoilla – eritoten teollisuudessa, tieto- ja palvelutyössä myös pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Kun länsimaista tuotantoa aikanaan heivattiin halvan työvoiman maihin, langettiin lokaalioptimoinnin harhaan. Tuijotettiin työvoimakustannuksia, mutta unohdettiin laatu. Saatiin ehkä työvoimakustannuksia alas, mutta kokonaiskustannukset nousivat. Suomalaiset eivät osanneet arvostaa omaa osaamistaan. Jos haluamme selvitä globaalissa kilpailussa ja vastata asiakastarpeisiin, meidän on kehitettävä tuotantoa. Tuottavuus ja laatu kulkevat käsi kädessä, sanoo Sinkkonen.

Kolumni: ”Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä”

Hankinta-alan huiput koolla Alihankinnassa

Maailman merkittävin hankinta-alan tapahtuma IFPSM World Summit 2018 starttaa nelipäiväisen seminaarinsa Alihankinta-messuilla 26.9. Discover the New Role of Procurement -seminaarissa kuullaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, ja seminaari on messukävijöille myös ainutlaatuinen tilaisuus luoda kansainvälisiä verkostoja. Puhujina on muun muassa logistiikan ja operatiivisen johtamisen asiantuntija Yugang Yu Kiinasta sekä asiantuntija Ramlee Ibrahim Indonesiasta. Suomen isännöimän tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

Lisätiedot: Hankinta-alan huiput koolla syyskuussa Alihankinnassa

Lue koko tiedote 24.8.2018

Rekisteröidy kävijäksi