Alihankinta-messut

2016: Digitalisaatio ja Johtaminen

Yhteistyössä: Teknologiateollisuus ry, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys, FIMECC Oy, Automaatioseura ry, Suomen Lean-yhdistys ry.

 

Digitalisaatio – enemmän mahdollisuuksia, vähemmän hypeä

Parhaimmillaan digitalisaatio tekee mahdolliseksi sen, että pienestäkin yrityksestä voi tulla aiempaa nopeammin todella merkittävä kansainvälinen yritys, kuvaavat toista pääteemaa Kemppi Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja liiketoiminnan kehityksestä, Kemppi ARC System -ohjelmistokehityksestä sekä tietohallinnosta vastaava johtaja Katri Sahlman.

» Lue koko kirjoitus Alihankinta-kolumnista

 

Sujuvoittamalla kohti menestystä 

Lean-johtamisen toimintojen sujuvoittamiseen tähtäävät strategiat ovat herättäneet keskustelua ja kuhinaa kentällä etenkin viimeiset pari vuotta. Toiminnanjohtaja Kalle Arsalo Suomen Lean-yhdistys ry:stä toteaakin, että ”johtamista on nykyisin vaikea käsitellä viittaamatta lean-johtamiseen tavalla tai toisella”.

» Lue koko kirjoitus Alihankinta-kolumnista

 

Miksi lean-hankkeet liian usein epäonnistuvat?

Liian usein sekä strategisessa että operatiivisessa johtamisessa tavoitteet, vastuut, valtuudet ja roolit eivät ole selkeästi määriteltyjä ja konkreettisesti käytössä. Tämä aiheuttaa organisaation toimintaan tehottomuutta, jolloin myöskään lean-kulttuurin luominen ja konkreettiset kehityshankkeet eivät etene, erittelee Pasi Vastamäki, Lean Lion Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

» Lue koko kirjoitus Alihankinta-kolumnista